Home / Nunta de la A la Z  / Meniu/Tort  / Un meniu elegant si practic

Un meniu elegant si practic

colourful-floral-tablescape-02-900x0-c-default

Chiar daca, intre timp, se stramtoreaza bugetul alocat intregii nunti, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la ideea de a mai avea o nunta perfecta. Poti realiza ceea ce v-ati propus si cu un buget mai retrans. Desi unii invitati evita sa-ti confirme prezenta lor la nunta, pe motive financire, nu-i nevoie sa-i elimini de pe lista. Linistiti-va, atat tu, cat si ei, si adapteaza meniul la posibilitatile tuturor. Iar ei nici nu trebuie sa afle ca adevarul era altul… Totul consta in rabdare, organizare si indemanare.

27a0c772bb925b7e70f682b73a8a579c

In primul rand, megi la restaurantul sau salonul pe care l-ai rezervat si incearca o noua renegociere a meniului si a pretului. In general, majoritatea restaurantelor ar trebui sa porneasca o noua strategie de reducere a preturilor in vederea pastrarii clientelei si, de ce nu, chiar o noua formula de meniuri ce nu necesita cheltuieli mari de productie si de personal. In momentele actuale, restaurantele au nevoie de aceasta strategie si prefera sa urmeze vorba: “decat sa pierd doi lei, mai bine castig un leu”.

Asadar, in conditii de criza, vor supravietui doar cei care aplica strategia de dezvoltare prin reducerea cheltuieliilor de productie, prin implementarea unui sistem de preturi competitive, prin atractia clientilor si nicidecum prin indepartarea lor.

Preparate rafinate, in portii decente

Meniurile de nunta ar trebui sa contina, asa cum spuneam si in celelalte articole, preparate usor de procesat si in cantitati suficiente. Trebuie sa retii faptul ca acea idee de a umple farfuriile cu mancare numai ca sa fie multa si sa dea impresia de imbelsugare, este un cocept total gresit. Gandeste-te ca vei umple cosurile de gunoi cu resturile menajere, iar tu nu trebuie sa platesti mancarea ce se arunca, numai la gandul ca invitatii trebuie sa aiba cantitati mari de mancare in farfurie, pentru ca de aceea vin si dau bani la nunta. Nu, nicidecum invitatii vin la nunta sa ajute material noua familie intemeiata.

Asadar, portiile de mancare trebuie sa fie in cantitati suficente cat sa poata manca un om. Nu pleci de la o nunta ghiftuit, imbuibat.

De exemplu, se poate face un meniu numai din trei feluri de mancare, o gustare nu trebuie sa depaseasca maxim 350 g, urmatorul fel – 300 g, apoi cel principal – de asemenea, 300 g. Consider ca 900 g de mancare este suficient, iar daca mai socotesti chiflele, fructele si tortul, iata, ajungi deja la aproximativ 1-1,200 kg mancare. Singura conditie este ca in compozitia meniului sa regasim atat proteine, cat si vitamine, substante hranitoare si, cel mai important lucru este acela de a folosi, cat de cat, materii prime din tara noastra.

Si acum sa vedem doua propuneri de meniu a caror valoare este de aproximativ 40-50 de lei la pret de cost, la care patronul restaurantului am cam trebui sa adauge un procent de aproximativ 100-150 maxim. Acest lucru ar insemna ca un meniu sa fie cuprins intre 100 si 150 lei/persoana, ceea ce reprezinta un pret foarte rezonabil.

 

 

Meniu 1

Gustare: Rulada de salau cu prune uscate 50g
Salata de cruditati 50g
Terina de sunca 50g
Rondele de castravete umplut cu pasta de branza Feta 50g
Rulou de pasare cu mac 50g
Chou-ri cu pate de ficat

Fel intermediar: File de pastrav in crusta de cartofi si alune de pamant, sos de lamaie, ciuperci si morcovi sote, fasole verde. (Peste 200g, legume 100g)

Fel principal: Medalion din muschiulet de porc servit cu sos de fructe de padure, asezat pe un pat de rondele din cartofi. (Carne 150g, cartofi si sos 150g)
Chifle 3 bucati 150g
Fructe 150g
Tortul miresei 100g

Open Bar

Meniu 2

Gustare: Salata Waldorf 50g
Cockteil de branzeturi cu ardei gras 50g
Tartine cu sunca 30g
Rulada de vitel cu masline 50g
Tarta cu pasta de peste 50g
Rulou de cascaval cu pasta de sunca 30g
Rosie cherry 40g

Fel intermediar: Sarmale in foi de varza si vita in cuib de mamaligi, ardei iute, smantana

Fel principal: Piept de pui umplut cu ciuperci si infasurat in felii de piept ardelenesc, servit cu o garnitura din spaghete de legume si piure de cartofi cu trufe.
Chifle 3 bucati 150g
Fructe 150g
Tortul miresei 100g

Open Bar

* bauturile de la open bar vor contine licori spirtoase, vinuri, apa, sucuri si cafea

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT