Ajustarea rochiei de mireasa

Ajustarea rochiei de mireasa

Este este bine sa faci cel putin doua ajustari ale rochiei de mireasa, mai ales daca o cumperi din magazin si nu ti-o confectionezi la un croitor, special pentru tine.

Ajustarile sunt la fel de importante precum alegerea rochiei de mireasa, asadar acorda-i aceeasi insemnatate. Daca rochia nu iti vine perfect, nu te sfii sa te programezi la mai multe sedinte de ajustare.

Cele mai multe magazine de rochii de mireasa iti recomanda ca ajustarile rochiei sa fie facute chiar de catre specialistii lor. Uneori, plata modificarilor si ajustarilor este inclusa in pretul rochiei, dar alteori sunt percepute separat.

Daca nu ai o croitoreasa de incredere, cel mai bine este sa lasi pe mana celor de la casa de moda toate ajustarile, fiindca anii de experienta ii recomanda. De asemenea, esti asigurata ca magazinul sau casa de moda isi asuma responsabilitatea pentru eventualele greseli si va lucra cu tine pana va rezolva problema.

Pana si cea mai frumoasa rochie de mireasa poate fi stricata de ajustari nefericite.

ajustare

1. Verifica!

Odata cu apropierea datei nuntii, suna la casa de moda sau la magazin pentru a-ti fi livrata rochia, daca nu o ai deja acasa. In acelasi timp, programeaza-te pentru ajustari.

Daca vrei o rochie pe comanda, atunci ai grija ca modificarile ulterioare sa fie facute de catre acelasi croitor. Prima proba ar trebui sa aiba loc cu aproximativ 6 luni inainte de ziua nuntii.


ajustare

 

2. Dieta!

Daca planuiesti sa pierzi in greutate pentru ziua cea mare, incepe dieta din vreme si ramai la aceeasi greutate pe tot parcursul procesului de ajustare a rochiei.

Schimbarile de greutate pot fi cauza pentru care rochia sa nu cada bine pe tine in ziua nuntii.


ajustarea

 

3. Pregateste-te!

Incepe sa-ti cauti pantofi si desuuri imediat ce te-ai hotarat asupra modelului rochiei.

Este important sa ai toate accesoriile inainte de prima proba de ajustare. Schimbarea modelului desuurilor sau a inaltimii tocurilor dupa ce rochia a fost aranjata pot cauza alte schimbari ale rochiei si alte ore de munca.


ajustarea


4. Mai multe perechi de ochi!

Este o idee foarte buna sa iti aduci prietenele sau familia in calatoria de gasire a rochiei.

Roaga-le sa te insoteasca si la probe si la modificari!


ajustarea

 

5. Prima proba

Prima proba a rochiei este bine sa se faca cu aproximativ 6 saptamani inainte de ziua nuntii. Este prima data cand iti dai cu adevarat seama cum se aseaza rochia pe liniile corpului tau si dai posibilitatea croitoresei sa vada ce trebuie scurtat, lungit, inlaturat sau pastrat.

Aminteste-ti sa te duci la probe cu perechea de pantofi si sutienul pe care intentionezi sa le porti in ziua nuntii. Priveste in amanunt rochia, cu foarte mare atentie, pentru a te asigura ca totul este in regula – este exact stilul tau, culoarea si marimea pe care le-ai cerut. Daca exista vreo problema de o asemenea natura, cea sau cel care ti-a vandut rochia o va rezolva.


ajustarea

 

6. A doua proba

Aceasta trebuie sa aiba loc cu aproximativ 4 saptamani inainte de nunta. Scopul celei de-a doua vizite este acela de a vedea ce alte modificari mai sunt necesare si cum se aseaza rochia acum, dupa prima ajustare.

In general, a doua serie de modificari se ocupa de identificarea ajustarilor minore. Nu te sfii sa spui daca nu te simti in largul tau in rochie, este important sa o simti cat de confortabil se poate.


ajustare

 

7. Proba finala

Ultima serie de ajustari va fi facuta la o saptamana dupa a doua proba. Inainte de a lua acasa rochia, intereseaza-te cum trebuie pastrata, cum trebuie curatata daca este nevoie, cum sa o calci si sa o potrivesti cel mai bine pe tine.

Aceasta va fi ultima posibilitate sa-ti lamuresti diverse aspecte inainte de a lua rochia acasa.


ajustare

 

8. Aducerea rochiei acasa

Daca te simti confortabil si iti place cum arata, programeaza-ti o zi in care sa iti aduci rochia acasa.

Incearca rochia inca o data, pentru a fi sigura ca totul arata fantastic.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.