Albumul de nunta

Albumul de nunta

Fotografii sau poze? Este doar o diferenta semantic, si nu numai. A face o poza inseamna a indrepta aparatul spre ceva sau cineva si a declansa. A face o fotografie inseamna a adauga arta unei poze bune din punct de vedere tehnic.

Cum aleg fotograful?

Sunt doua abordari in fotografia de nunta: traditionala si fotojurnalistica. Una nu o exclude pe cealalta, insa procentele utilizarii lor difera de la un fotograf la altul. Abordarea traditionala presupune interactiunea fotografului cu evenimentul si pune accent pe talentul sau regizoral, pe cand cea fotojurnalistica acorda acestuia statutul unei persoane care observa si consemneaza.

Atunci cand alegeti fotograful puteti tine cont de urmatoarele criterii principale: portofoliu, stil si cost. Portofoliul va da o idee asupra precedentului,  dar nu va asigura ca acesta se va repeta. Stilul fotografului trebuie sa rezoneze cu gusturile mirilor; si aici putem vorbi despre fotografia alb/negru, color sau HDRI; despre abordarea traditionala sau fotojurnalistica. Costul, impreuna cu cele doua criterii de mai sus, constituie conditiile necesare si suficiente pentru a putea alege fotograful nuntii dumneavoastra.

Sunt importante fotografiile de nunta?

Daca nu sunteti siguri de importanta fotografiilor in cadrul nuntii imaginati-va urmatoarea scena: au trecut 10 ani de la nunta, stati cu sotul si copilul, confortabil, pe canapea si tineti pe genunchi un album foto. Acum, daca sunteti genul romantic, probabil aveti cu siguranta o cocarda presata pentru pastrare, insa restul florilor s-au uscat de mult. Este posibil sa nu va mai amintiti ce meniu ati avut, atata timp cat a fost in regula si nimeni nu s-a plans de el. Rochia nuntii, daca nu ati distrus-o deja intr-o sedinta trash the dress, se afla sigilata intr-o cutie.  

Acele sentimente si trairi pe care le-ati avut in timpul nuntii si care s-au succedat cu o viteza uimitoare sunt inregistrate acum in albumul foto pe care il tineti in mana. Fiecare fotografie declanseaza o amintire.

La ce sa ma astept?

Este recomandat, dar nu obligatoriu, sa faceti o sedinta foto de logodna. In functie de preferintele dumneavoastra, ea poate fi intr-o locatie cu semnificatie sau nu.

Apoi asigurati-va ca fotograful este cu dumneavoastra pe toata perioada nuntii. Oferiti-i orarul evenimentului si tineti-l la curent in caz ca apar schimbari.

Dupa nunta, odata ce stresul s-a disipat, puteti planui impreuna o sedinta foto Trash the dress sau Love the dress. Acum este momentul in care nu tineti cont de inhibitii si deveniti personajele propriei dumneavoastre realitati.

Follow-up?

Daca sunteti multumiti de fotograful dumneavoastra il puteti chema in viitor la botez sau sedinte foto de familie. Puteti crea o relatie de prietenie cu el si acesta devine fotograful familiei.

Detalii pe www.adrianmarin.ro

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.