Alegerea inelului de logodna

Alegerea inelului de logodna

Inelul de logodna si verigheta constituie angajamentul de lunga durata exprimat prin prisma ceremoniei de oficiere a casatoriei. Asa ca alegerea bijuteriilor care rezida in timp si a caror calitate este superioara este un deziderat ce trebuie satisfacut.


Stilul inelului de logodna

Exista mai multe modalitati de a alege un inel de logodna. Unii dintre viitorii miri aleg sa inverseze roata, inaintand mai intai cererea in casatorie alesei inimii, urmata de alegerea inelului impreuna cu aceasta. O alta optiune pe care o ai la dispozitie este studierea atenta a bijuteriilor pe care aceasta le poarta, punctand elemente din categoria tipului de metal din care sunt confectionate pana la stilul in care acestea sunt declinate.

Trei dintre cele mai populare stiluri asociate bijuteriilor din ziua marelui “da” sunt reprezentate de inelele pavate cu diamante, cele vintage si cele confectionate din pietre colorate.

Aur, argint sau platina?

Multe dintre cupluri aleg pentru inelul de logodna aurul, situat in categoria celor mai traditionale metale. In plus, acesta este inzestrat cu simbolistica dragostei si a caldurii in casnicie. Iti recomandam sa consulti suprafata care compune interiorul inelului, pentru a vedea daca acesta este placat cu aur de 14, 18  sau 24 de carate. Aurul situat in aceasta ultima categorie este cel mai pur si moale.

Aurul alb constituie una dintre cele mai populare alegeri asociate inelului, acesta comportand avantajul pretului relativ mic comparativ cu platina. Simbol al iubirii durabile, aceasta din urma este aleasa de cei care dezvolta alergii pe fondul metalelor pretioase.

Cat priveste alegerea pietrei pretioase asociata inelului de logodna, tineti cont ca acestea trebuie sa isi dovedesca rezistenta in timp. In acest sens, iti recomandam sa iti fixezi drept punct de reper scara Mohs, notata cu cifre de la 10, exprimand capacitatea superioara a unei pietre de a rezista la abraziune pana la unu. Specialistii recomanda alegerea inelelor de logodna cu o cifra nu mai mica de sapte, corespunzand ametistului. Rubinele, safirele, smaraldele si topazul sunt, de asemenea, alegeri inspirate in acest sens.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.