Aproape de perfectiune – Mark Brower

Aproape de perfectiune – Mark Brower

Originar din Virginia, pasiunea lui Mark Brower a fost determinata de captivarea sa spre fotografiile de moda din revistele de tip glossy. Acest lucru a contribuit la dorinta sa de a se specializa in design vestimentar la New York, pentru ca intr-o zi sa se regaseasca si creatiile sale in acele pagini. Pasiunea sa l-a indemnat sa studieze la scoala de Design Parson, de unde si-a luat diploma in design vestimentar inca din 1983.

Povesteste-ne putin despre debutul tau in moda vestimentara.

Am absolvit scoala de Design Parsons, iar in aceasta industrie am reusit sa patrund prin Anne Klein & Co. De atunci, m-am implicat in conceperea si dezvoltarea broderiilor venite din India. Acest lucru mi-a oferit totodata oportunitatea de o cunoaste pe Vera Wang, alaturandu-ma echipei ei incepand din anul 1996. ~n acea perioada, mi-am dezvoltat abilitatile de a lucra cu aplicatii minutioase, manual create, precum perlele si margelele. Am plecat de la Vera Wang in anul 2000, dorind sa lucrez pe cont propriu. ~n acelasi timp, predam design vestimentar la propria scoala, care in prealabil ma invatase pe mine, scoala de Design Parson.

In luna iunie a anului 2005 am interactionat cu Priscilla of Boston si am inceput sa lucrez in cadrul respectivei case de moda, “Priscilla of Boston Bridal Collection”, pe post de consultant de imagine. Am creat impreuna colectia Vineyard, care este destinata tuturor bugetelor, cu preturi cuprinse intre 1200 si 2800 de dolari, cu accent pe stil si forma, toate raportate la calitate.

Care este cea mai mare realizare de-a ta?

Fara nici un dubiu, conceperea colectiei Vineyard.

Ce anume iti ofera inspiratia?

Desenul, oamenii, stofele nefinisate, noutatile, istoria si multe alte elemente contribuie la inspiratia mea. De asemenea, se regasesc nenumarate influente si idei in calatoriile mele si chiar in viata de zi cu zi, care concurg spre stimularea imaginatiei mele.

Descrie-ne in cateva cuvinte cea mai recenta colectie de-a ta.

Colectia se descrie printr-o accentuare a liniilor pure si clare, intr-o forma clasica, dar totodata modernizata si adaptata tuturor timpurilor. Aceasta doreste sa incante fiecare mireasa si sa faca completa ziua nuntii ei. Ca materiale, le-am preferat pe cele usoare si diafane. Matasea si bumbacul se regasesc printre tesaturile mele preferate, pentru ca nu dezavantajeaza niciodata formele unei femei si alcatuiesc o tinuta cat mai sublima. Insa, cel mai important lucru, am creat aceasta colectie avand in minte trupurile reale ale unor femei.

Cum reusesti sa imbini stilul vintage cu cel modern?

Ma asigur ca stilul abordat, chiar daca este mai vechi, tinde sa fie contemporan, pertinent si relevant pentru tendintele actuale. In zilele noastre, tendintele in materie de rochii de mireasa se indreapta catre un aspect cat mai natural si mai simplu. Elementele-cheie includ detalii surprinzatoare – cum ar fi buzunarele rochiei sau o panglica sub bust, pentru subtierea taliei.

Ce fel de materiale si culori adopti in creatiile tale?

Folosesc o varietate de materiale, de la sifon de matase si tafta, pana la amestecuri sintetice din satin, tul si organza. Ca si culoare, am preferat dintotdeauna ivoire-ul.

Spune-ne putin despre relatia ta cu clienta, de cand va cunoasteti pana in ziua nuntii.

La prima intalnire se alege cel mai potrivit model de rochie pentru viitoarea mireasa, care sa fie inventiv si original. Dar, totodata, clienta trebuie sa aiba conceptii nelimitate in idei si posibilitati. Pana in ziua cea mare, totul consta in aducerea liniei rochiei cat mai aproape de perfectiune si confort.

Unde putem gasi colectiile tale?

Acestea se regasesc la toate magazinele brand-ului Priscilla of Boston, precum si la buticuri individuale. Mai multe detalii se pot afla printr-un simplu click pe pagina de web www.priscillaofboston.com, la sectiunea „Vineyard Collection”.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.