Armonii culinare
Armonia gustului la orice masa este binevenita. Inca de la inceputurile civilizatiei, oamenii, saraci sau bogati, au adus langa mesele lor muzica, aceasta armonizand perfect si completand in mod placut mancarurile servite invitatilor si nu numai.
Nu putem concepe ca la o petrecere sau chiar la o masa in familie sa nu avem un fond muzical placut. Muzica, in acest context, ajuta la digestie si in aceeasi masura la o armonie perfecta.
La orice nunta se stie deja ca gustarea este insotita de un fundal muzical adecvat, o muzica lejera, usor de ascultat, de exemplu un cafe-concert sau o muzica populara traditionala cu armonii placute.
La servirea sarmalelor, ambientul continua cu o muzica de petrecere, acest lucru avand in vedere faptul ca s-a trecut deja de bauturile tari, ce au rolul de a incita orice persoana.
Iar la felul principal, muzica de asemenea trebuie sa fie una usor de ascultat. Insa intre aceste servicii, este normal ca melodiile sa fie antrenante si sa stimuleze invitatii la dans, sa simta ca se distreaza.
Dupa fiecare petrecere, e normal sa discutam cu familia sau cu prietenii despre intregul eveniment, criticand sau apreciind mancarea, dar in aceasi masura muzica, pentru ca o muzica proasta poate distruge o petrecere, chiar daca mancarea si serviciile au fost perfecte.
Tocmai de aceea, atunci cand dorim sa organizam o petrecere sau mai ales o nunta, trebuie sa tinem cont de referintele muzicale ale invitatilor, sa mergem sa cautam muzica de calitate, chiar sa facem o auditie a repertoriului formatiei alese si sa incercam sa readucem traditionalul in acest cadru.
Meniu 1
Open bar
Asortiment de branzeturi: branza telemea, cas proaspat si afumat, branza de burduf, branzeturi cu adaosuri
Platou de cruditati: rosii, castraveti, ceapa verde sau rosie, ridichi, ardei gras
File de salau prajit in crusta de verdeturi, servit pe pat de cartofi si cu vin Risling
Mix grill (porc, piept de pui, vita, ficat, rinichi), servit cu salata de castraveti murati si cartofi copti
Fructe (mere, pere, struguri albi si rosii), inghetata, tortul miresei
Meniu 2
|uica/palinca
Asortiment de mezeluri
crud-uscate: salam de Sibiu, pastrama de porc, file de porc afumat, muschiulet afumat, sunca de casa, slanina afumata, servit cu salate
Asortiment de peste: pastrav copt in sare, midii prajite, sos de lamaie, mamaliga
Sarmale cu mamaliga, costita si ardei iute
File de porc, servit cu ciuperci de padure si legume la gratar
Fructe, prajituri, tortul miresei
Meniu 3
Open bar
Galantina de pasare, coppa di Parma, chiftele cu verdeturi, sunculita taraneasca
Platouri alcatuite din: rosie umpluta cu vinete, castravete umplut cu urda, salata de icre, masline, ridichi, branza telemea, cas
File de calcan prajit, servit cu lamaie si capere, cartofi natur, morcovi si broccoli
File de porc la gratar, mini-frigaruie de pui, cartofi copti, sos de iaurt cu usturoi
Tortul miresei, fructe
There are no comments