Baroc in martipan

Baroc in martipan

Tortul de nunta a fost, dintotdeauna, un moment esential al evenimentului, nu doar prin semnificatia primului lucru facut impreuna de cei doi miri, ci si prin faptul ca acest sentiment este impartasit cu toti cei prezenti la nunta.

Poate si pentru ca acest moment al nuntii are o anumita conotatie sentimentala destul de importanta, nici tortul nu a fost scapat din vedere atunci cand a venit vorba despre tendinte. Temele si motivele devenite din ce in ce mai populare de-a lungul timpului si-au pus amprenta nu doar pe aspectul desertului principal, ci si in ceea ce priveste compozitia si accesorizarea acestuia.

baroc


In sezonul 2010-2011, mirii aleg torturi cu o forma bine definita. Designul evita frisca foarte des folosita pana acum in torturile diplomat sau din fructe. Ciocolata isi pastreaza statutul, insa trece in plan de compozitie, lasand ca finisajul exterior sa fie dat de glazura din martipan. Un avantaj al acestei glazuri este ca poate fi mult mai usor transpusa in diverse forme si modele care sa decoreze cat mai original tortul. In plus, martipanul este mult mai rezistent si este preferat pentru nuntile care au loc vara.

Foarte multe elemente din designul torturilor de nunta specifice sezonului trecut se pastreaza si in aceasta perioada, insa sub forme mai stilizate, mergand spre o perfectiune a liniilor. Specialistii de la Magic Royal ne spun ca mirii aleg in continuare torturile supraetajate cu suport interior, lasand impresia unei creatii unitare, evitand aspectul unei alipiri de mai multe blaturi diferite.

 
baroc

 

Albul elegantei

Coloristica tortului pentru acest sezon este destul de vasta, avand in vedere ca nuntile tematice se regasesc tot mai des pe lista preferintelor a mirilor. Faptul ca glazura din martipan este extrem de maleabila si din acest punct de vedere le permite maestrilor cofetari sa isi transpuna intr-un context dulce imaginatia.

O caracteristica a acestui sezon in ceea ce priveste culoarea tortului de nunta este folosirea tot mai frecventa a albului pentru fundalul principal. Simplitatea si eleganta par a fi cuvintele-cheie dupa care se ghideaza designerii de torturi.

baroc

 

Accentele de culoare nu lipsesc, fiind transpuse prin aranjamente florale, accesorii din perle si cristale sau decoratiuni din martipan. Stilul baroc revine in acest sezon, prin designul tortului de nunta.

Liniile sinuoase, in motive florale, parca sculptate cu perfectiune in martipan, compun un tot unitar elegant si rafinat, care poate fi prezentat ca atare sau accesorizat dupa gustul fiecarui cuplu.

baroc

 

In ceea ce priveste compozitia, mirii evita mult-cunoscutul tort diplomat, devenit cu ceva timp in urma un cliseu. Cele mai multe cereri pentru sezonul 2010-2011 se orienteaza catre torturile cu tablete de fructe, strecurate in blatul insiropat.

Ciocolata nu trebuie sa lipseasca din compozitia unui tort care tine cont de tendintele acestui sezon, indiferent ca este vorba despre cea cu lapte si cacao, cea amaruie sau cea alba. Crema de ciocolata a fost inlocuita de mousse-ul mult mai fin, pastrand nota de rafinament specifica nuntilor acestui sezon.

baroc

 

Tendinte internationale

Maestrii cofetari internationali propun pentru sezonul 2010-2011 torturi in forme neconventionale si combinatii contrastante de culori. Tortul supraetajat este considerat a fi deja demodat si este inlocuit cu mici gustari dulci, pozitionate sub forma unei piramide, spre exemplu. Senzatia de inaltime este, in acest fel, mai mare, iar prezentarea desertului in portii mai mici, oarecum personalizate, sporeste nota de rafinament dupa care se ghideaza intregul concept al nuntilor din aceasta perioada. Culorile pe care designerii internationali le propun sunt nuantele puternice de verde lime, portocaliu, rosu si turcoaz.

In topul preferintelor cuplurilor de peste hotare stau torturile care, prin compozitie si design, impletesc tendintele moderne cu influentele inca vii ale traditionalismului. Combinatia dintre alb si negru puncteaza spre clasic, iar accesoriile din perle, cristale sau flori naturale apropie aspectul final al tortului de curentul contemporan.

in

 

In ceea ce priveste continutul, cuplurile tind sa inlocuiasca cremele fondante, cu mult zahar, cu cele de o consistenta mai fina, cum ar fi spuma sau cremele cu lapte si unt.

Iata ca tendintele sezonului 2010-2011 in materie de torturi de nunta sunt extrem de permisive. Poate si din acest motiv alegerea va fi dificila, insa cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand te decizi asupra unui anumit tort este povestea voastra, care trebuie sa fie redata cat mai fidel si, evident, cat mai dulce!

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.