Bucate traditionale pentru o nunta in stil mexican
Muzica specifica “Taramului Fagaduintei”, decor in nuante de rosu si galben, volanele rochiei de mireasa, materialele lucioase si bucatele caracteristice celui mai nordic punct din America Latina – acestea sunt cateva dintre elementele unei receptii de nunta mexicana. In randurile ce urmeaza, va oferim cateva sugestii pentru un meniu specific unui astfel de eveniment.
Alimentele de baza in mancarea mexicana
Nelipsite din meniurile receptiilor de nunta, preparatele din carne de pui si de vita sunt completate de condimente de tipul coriandrului si aromelor acrisoare, precum lamaia, fiind servite in stilul unui bufet suedez sau dupa metoda clasica, a oferirii platourilor cu bucate de catre chelneri.
Garniturile
Mancarea traditionala spaniola, tortillas poate fi servita ca garnitura, alaturi de preparate de tipul orezului cu ardei iute, rosii sau sofran.
Prajiturile de nunta specifice Statelor Unite Mexicane
Cu arome de alune, nuci sau vanilie, asa-numitele “wedding cookies” sunt comercializate si in afara teritoriului mexican, fiind consumate in familie cu ocazia Craciunului.
Specific nuntilor mexicane, tortul Tres Leche are la baza imbinarea laptelui integral cu cel evaporat si condensat, fiind asezonat cu toppinguri de fructe, categoria deserturilor fiind incheiata de Rosca, cu o forma asemanatoare tortului bundt si o aroma de citrice si migdale.
Sangria, bautura traditionala Spaniei
Populara licoare Sangria, rezultata dintr-un amestec de vin, brandy, apa minerala si completeaza petreceril de nunta in stil mexican. De cele mai multe ori, aceasta este consumata pe fondul acordurilor grupului de mariachi care asigura muzica ceremoniei de nunta.
Capitala nu este lipsita de restaurante cu specific mexican, unul dintre cele mai cunoscute dintre acestea, care include in aria propriilor activitati si realizarea preparatelor pentru nunta fiind Don Taco.
There are no comments