Buchetul miresei: tendinte

Buchetul miresei: tendinte

In ceea ce priveste designul buchetului de mireasa, tendintele sunt la fel de fluctuante ca si cele pentru rochia de mireasa, spre exemplu, si tin cont atat de tematica nuntii, cat si de personalitatea mirilor.

In general, personalitati marcante au dat curs unui anumit stil de buchet. Spre exemplu, in anii 80, Printesa Diana a avut la nunta sa un buchet tip cascada, care a devenit foarte popular in perioada imediat urmatoare, dar care acum si-a pierdut din farmec.

Acelasi lucru s-a intamplat si cu tipul de flori folosit pentru buchetul de mireasa si cu paleta de culori folosita. Iata cate aspecte dupa care se ghideaza acum miresele atunci cand isi aleg buchetul:

Stilul

Se pare ca cele mai populare buchete de mireasa sunt acum cele simple si, totodata,  elegante. Miresele tind sa opteze pentru un buchet de flori legate simplu cu o funda discreta, insa pun mai mult accent pe varietate: florile exotice, in combinatie cu cele autohtone, sunt din ce in ce mai cerute. La fel de populare sunt si aranjamentele cat mai nonconformiste, care pastreaza amprenta curentului contemporan.

Accesoriile

Miresele mai tinere tind sa aleaga tot mai mult accesorii pretioase, cum ar fi diamantele si cristalele Swarovski, care sa puna in valoare varietatea florala. Nuntile glamour pun accent mai mult pe combinatii inedite si extravagante, cum ar fi inserturile de sarma ornamentata cu margele, perle sau cristale.

Nici decoratiunile din pene nu sunt mai putin populare, adaugand o nota de originalitate si neconventional aspectului general al buchetului. Exista mirese care aleg un buchet doar din pene, prinse intre ele cu diverse accesorii, astfel incat sa preia forma unei flori.

Florile

Trandafirii sunt inca cele mai populare flori pentru nunta. Desi lalelele si gerberele de dimensiuni mici sunt din ce in ce mai cautate.

Pentru ca nuntile glamour si cele in stil contemporan prind tot mai mult contur, foarte multe mirese cauta flori tropicale, rare, care sa fie piesa de rezistenta a buchetului si in jurul careia sa se croiasca intreaga poveste florala. Pentru aceste tipuri de nunti, orhideele sunt cele mai cerute flori.

Culorile

In continuare, albul si rosul sunt cele doua culori de baza in ceea ce priveste cromatica buchetului de mireasa. Insa, o data cu tendinta de personalizare a evenimentului, miresele aleg tot mai mult nuante de roz, mov, violet si chiar rosu burgund.

Intre traditional si contemporan

Atunci cand vine vorba despre stilul general al buchetului, miresele tind sa opteze pentru o combinatie intre traditional si contemporan. Nimeni nu isi doreste un buchet exact ca cel pe care l-a avut bunica la nunta sa, dar nici o creatie iesita din comun, pe care sa nu o guste niciunul dintre invitati sau care sa nu se incadreze in tema nuntii.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.