Cadourile nuntii poveste

Cadourile nuntii poveste

Pentru a te incadra in continuare in tiparul unei nunti de basm, si cadourile daruite trebuie sa fie pe masura. Darurile rafinate, autentice si de calitate isi gasesc cel mai bine locul intr-un astfel de peisaj. Iar cele mai indicate in acest caz ar fi portelanurile, obiectele din argint si din cristal. Iata cateva sfaturi pentru a face cea mai sigura alegere.

Portelanurile

In zilele noastre, falsurile sunt considerabil mai numeroase decat operele autentice, de aceea se impune o cat mai mare atentie in examinarea unei piese. Marca poate fi foarte usor imitata sau falsificata, astfel incat la stabilirea autenticitatii unei piese nu este suficient numai acest criteriu; ea trebuie examinata cu atentie. Cateva reguli usor de urmarit permit eliminarea falsurilor intalnite in mod curent. Asadar, in primul rand, trebuie sa ai in vedere faptul ca portelanul este facut dintr-o pasta translucida, deci piesa respectiva trebuie analizata contra luminii. Totodata, vei putea vedea daca compozitia, de natura alba si lucioasa, este buna in urma omogenizarii materialului. Acesta nu trebuie sa prezinte nici o pata sau o cantitate mai mare de amestec dintr-o anumita pozitie. Inca un aspect de avut in vedere este tehnica fabricarii portelanului; aceasta face piesa sa fie rezistenta si usoara. Si, nu in ultimul rand, trebuie sa existe un insemn al marcii respective.

Primele vase din portelan dateaza din China, inca din anul 618. Se poate spune ca portelanul s-a raspandit si s-a perfectionat in masura in care obiceiul de a bea ceai sau traditiile legate de acesta au luat amploare de-a lungul timpului. Astfel, nu trebuie sa desconsideri un vas de acest gen, fabricat in China, deoarece chinezii au fost primii care l-au produs, tehnica lor fiind totodata si cea mai veche. Renumite pentru maiestria, modelele si culorile seturilor de ceaiuri sau de vesela sunt portelanurile de Sevres. Cum falsurile n-au contenit sa apara, principalele criterii de examinare sunt urmatoarele: inscriptionarea marcii nu s-a facut niciodata in interiorul capacului, cei doi „L” (semnatura fabricii) nu se regasesc decat pe piesele de pasta moale decorata, fiecare piesa trebuie sa corespunda cu epoca indicata, numele de castele scrise pe piese reprezentau servicii imprumutate.

Argintaria

De regula, din acest domeniu, se prefera serviciile de tacamuri din argint, insa foarte utile sunt si platourile, vasele sau recipientele din argint. Autenticitatea lor este data in principal de trei mari principii: trebuie sa fie foarte rezistente, sa lase o urma neagra pe hartie si sa fie insemnate cu simbolul argintului (925). Nu trebuie sa te ingrijorezi la gandul oxidarii argintului. El poate fi foarte usor intretinut, fiind chiar mai multe metode de ingrijire. O curatare simpla se poate face cu pasta de dinti, praf de creta amestecat cu o lingurita de otet sau cu zeama de lamaie. Argintul deja oxidat se curata cu un tampon de vata sau de bumbac, foarte fin, imbibat in funingine, sau prin scufundare, timp de o noapte, intr-o baie de ulei, a doua zi frecandu-se cu otet fierbinte, amestecat cu sare grunjoasa.

Cristalurile

Preferate in acest sens sunt seturile de pahare, pentru toate tipurile de bauturi. Cele gravate sunt si cele mai apreciate. Cristalele de Bohemia sunt renumite in toata lumea pentru calitatea lor. Tehnica lor de creare presupune mai multe tipuri de cristale. Apreciate sunt insa cele transparente, foarte clare si melodioase. Aceste calitati se pot dovedi prin observarea paharului in lumina. El nu trebuie sa prezinte impuritati de nici un fel si sa se poata vedea prin el foarte clar, ca si cum nici n-ar exista. Numai dintr-un amestec perfect poate fi obtinut cristalul autentic, ce prezinta sclipiri de diamant, fara culori tari si avand calitate pura. La fel precum diamantele, cristalul este gradat in functie de refractarea luminii, care n-ar trebui sa fie sub cota de 24% PbO. Insa, daca nu poti afla acest indice, trebuie sa te uiti foarte atent sa nu existe bule de aer sau alte particule care nu s-au dizolvat corect in momentul producerii piesei. Totodata, un test simplu iti poate demonstra pe loc autenticitatea lui. Umezesti marginea paharului, dupa care urmaresti cu un deget locul marcat. Daca rasuna melodios, inseamna ca este cu siguranta de cristal.
Portelanuri, argintarii sau cristaluri, orice ai alege, nu uita faptul ca importanta este calitatea, si nu cantitatea.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.