Cand este momentul sa te casatoresti

Cand este momentul sa te casatoresti

Te-ai intrebat si tu? Ai raspunsul? Cu siguranta! Este de la sine inteles ca in viata fiecarui om peregrineaza, vin si pleaca o multime de persoane, o multime de potentiali parteneri, sanse, ocazii, intamplari neintamplatoare, iar noi avem o reactie adaptata nevoilor din acel moment. De fiecare data cand lasi ca in viata ta sa intre un „acel cineva”, te intrebi: Aceasta este jumatatea mea?, Cum sa testez ca imi este predestinat?, Cum pot avea certitudinea ca vreau sa-mi petrec restul vietii cu aceasta persoana?

 

„Semnale” nescrise

Incepi sa ai diverse voci in cap, se mai alatura si parerile celorlalti, mai ales ale prietenilor si familiei. Pui cap la cap o multime de informatii, ai idei care par contradictorii. Analizezi. Esti atenta la sentimentele, trairile, emotiile tale. Chiar descoperi discordante intre „imi place” si „imi convine”, devenind frustrata de atractia fata de „cine nu trebuie” sau nu este potrivit.

Tot acest proces se transforma intr-o lupta interna, mai ales ca esti constienta ca mai devreme sau mai tarziu va trebui sa faci o alegere, sa faci o propunere sau sa accepti o cerere in casatorie.

Care este alegerea buna?

In cazul in care casatoria pentru tine este o afacere, esti foarte sigur in ceea ce ai de facut. Este doar o chestiune de timp. Daca, insa, a fi cu cineva pentru tine inseamna a fi indragostita, cautarile deseori dureaza si s-ar putea sa fii indusa in eroare de o himera, o iluzie.

Dincolo de acestea, esti framantata sa faci o alegere buna, iar ceea ce este important de stiut, este faptul ca esti oricum libera si ca propria libertate nu ti-o poate priva nimeni, de aceea poti sa experimentezi, fara sa fortezi, fara sa te grabesti, in acelasi timp fiind constienta de faptul ca timpul nu se intoarce si o sansa pierduta este o sansa ratata pentru totdeauna.

Unii pot cauta o viata intreaga fara sa-si gaseasca perechea si sa experimenteze la nesfarsit, de fiecare data potentialul partener fiind insuficient de „bun” pentru „a-si lega viata” cu el sau cu ea. Altii, in schimb, se nasc cu „jumatatea” alaturi, se cunosc in copilarie, petrec mult timp impreuna, devin prieteni prin excelenta si raman in doi o viata. Bineinteles, exista o diversitate a comportamentelor umane de natura matrimoniala si fiecare caz are unicitatea lui.

Momentul il stabilesti tu

Ce mi se pare mie foarte important este faptul ca pentru fiecare eveniment in viata exista un timp optim, un moment potrivit, care, daca este ratat, va fi problematic de solutionat dupa aceea. Deci si pentru momentul casatoriei este un moment perfect.

Aceasta decizie vine din noi si din acea clipa alegerea partenerului se intampla de la sine, intalnesti persoana potrivita cand esti pregatita sa o intalnesti, este ca un mister al Universului. Este necesar si inevitabil sa vrei, sa iti doresti, sa simti nevoia, sa faci din aceasta o prioritate. Pentru ca tot timpul poti spune: cu siguranta merit si vreau ceva mai bun, hai sa mai astept.

Drama este ca poti face aceasta toata viata. Si vei fi neimplinita. Pe langa acestea, directia in care se dezvolta societatea intarzie momentul casatoriei, oamenii au inceput sa gandeasca ca este mai important sa te realizezi din punct de vedere al carierei, iar dupa ce obtii un standard al vietii mai bun, te orientezi la un debut in familie.

Daca aceasta este bine sau rau, nu stim, dar stim ca totul se poate face impreuna, in doi, asa cum au facut generatiile anterioare.

Nu uita: tu esti pe locul I

Care este timpul optim? Timpul optim este atunci cand stii ca vrei asta si te maturizezi. Atunci cand a te casatori capata si da sens vietii tale.

Nu conteaza prejudecatile, stereotipiile, parerile celorlalti, care spun inca nu sau e prea tarziu, ce comenteaza altii este important, dar nimeni nu poate simti ca tine si nu poate trai viata in locul tau. Si cand vei fi in ziua nuntii, fii atenta la juramintele pe care le vei declara in fata celuilalt.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.