Casatoria in strainatate – romantica si legala

Casatoria in strainatate – romantica si legala

Casatoriile in tari straine, pe plaje luxuriante sau in orasul de care va leaga amintirea primei vacante impreuna, nu sunt doar fructul imaginatiei scenaristilor americani de comedii romantice.

Fie ca va cunoasteti de doua luni sau traiti impreuna de aproape un deceniu, sunteti firi foarte romantice sau vreti sa evitati cheltuielile si lunile de pregatiri presupuse de o nunta traditionala, un lucru este cert: ati contactat virusul casatoriilor spontane.

Scenarii posibile pentru o nunta spontana:

         * Cateva zile la Roma, alaturi de cuplul pe care i-ati ales ca nasi – trebuie sa-i anuntati din timp de intentiile voastre si sa le asigurati transportul si cazarea.

         * Un sejur in Republica Dominicana, alaturi de grupul vostru de prieteni, pe care sa-i surprindeti cu organizarea unui nunti pe plaja.

         * Voi doi intr-o capela din Las Vegas, purtand o rochie si un costum de imprumut.

Puteti cauta oferte ale agentiilor si hotelurilor din strainatate, care sa includa si servicii de organizare. Pachetele includ de la cazare, flori, muzica si catering, pana la programari la saloane de coafura, oficierea nuntii si aranjamentele legale. Inainte de a opta pentru unul dintre aceste pachete, verificati fotografiile si parerile celorlalti clienti.

Oricare ar fi punctul culminant al povestii voastre de dragoste, atata timp cat va doriti o nunta in afara granitelor tarii, trebuie sa stiti ca acest lucru este posibil in majoritatea tarilor, fiind supus acelorasi conditii prevazute si in legislatia romana in materie de casatorii. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa luati legatura cu ambasada sau consulatul Romaniei din tara in care vreti sa vi se oficieze casatoria si sa cereti informatii suplimentare referitoare la practica locala.

Finalizarea actelor

Oficierea casatoriei se poate face numai dupa trecerea unui termen de 10 zile de la data inregistrarii cererii la ambasada sau consulatul roman. Dupa oficierea casatoriei, ambasada sau consulatul roman elibereaza soţilor certificatul de casatorie romanesc, pe baza semnaturii ambilor soti si a martorilor in registrele de stare civila. Documentele depuse in vederea incheierii casatoriei, care sunt emise de autoritaţi straine, vor trebui traduse in limba romana şi certificate de ambasada sau consulatul roman.

Fiti pregatiti cu documente care sa ateste starea civila (certificat de nastere), starea de celibat (necasatorit/a, divortat/a, vaduv/a) si de sanatate (certificate medicale), identitatea (pasaport sau carte de identitate). Luati in calcul si existenta unor taxe consulare pentru eliberarea certificatului de casatorie, legalizarea copiilor documentelor si a traducerii actelor necesare. Site-ul Ambasada.ro ofera informatii suplimentare legate de costuri si de legislatia fiecarei tari.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.