Ce este Swarovski

Ce este Swarovski

Le vezi aplicate peste tot, de la unghii si dinti, pana la pantofi si rochii de mireasa. Insa ce reprezinta ele de fapt si ce anume face diferenta intre o piatra Swarovski si una obisnuita iti spun cei de la Carla Brillanti.

ce este swarovski

Inainte de toate, trebuie stiut faptul ca piatra originala Swarovski se realizeaza dintr-un cristal, creat artificial numai in fabrica de la Wattens, unde se pastreaza riguros secretul acestei productii si al slefuirii cristalelor rezultate.

ce este swarovski

Regulile de acolo sunt atat de stricte, incat in interiorul fabricii este permis accesul numai angajatilor din localitatea respectiva.

Deosebirea dintre o piatra Swarovski si una obisnuita se poate observa chiar si de un ochi neexperimentat, prin stralucirea data de slefuirea impecabila, claritatea cristalului, diversitatea formelor si calitatea culorii – daca este cazul. In momentul in care se alatura unui alt cristal, diferenta se va vedea imediat, prin frumusetea primei pietre.

 ce este swarovski

De asemenea, exista mai multe clasificari ale pietrelor, date de calitatea structurii si a slefuirii cristalelor, care au o linie de taiere perfecta. Veridicitatea lor se determina prin eticheta atasata acestora, ce trebuie sa contina sintagma „Made with Swarovski Elements”, iar pe spate un cod al clientului, care poate fi verificat de firma.


ce este swarovski

Calitatea acestor nestemate este dovedita si de faptul ca valoarea uneia poate atinge 2.000 de euro – bineinteles, la comenzi speciale, si nu de serie. Iar cea mai mare piatra Swarovski se regaseste la fascinantul muzeu Swarovski Kristallwelten din Wattens, Austria, deschis in 1995, cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la infiintarea firmei.


ce este swarovski

Daca detii o astfel de piatra, trebuie s-o si intretii. Evitarea socurilor mecanice si curatarea suprafetei de orice amprenta sunt lucruri esentiale in dainuirea si stralucirea nestematei.

De zgarieturi nu trebuie sa-ti faci griji, deoarece acest lucru nu se poate intampla decat daca intra in contact cu un obiect foarte dur – cum ar fi diamantul sau alt obiect abraziv. Rezistenta pietrei este mare, astfel ca nu-si schimba din proprietati la temperaturile mediului inconjurator.


ce este swarovski

Cat despre efectele energetice pe care le are cristalul, afirmatiile sunt discutabile. Fiind un material care reflecta si disperseaza razele, rezultatul bioenergetic este cert si benefic. Insa increderea in acest lucru ramane la latitudinea fiecaruia.


Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.