Ce sa mananci ca sa iti mentii prospetimea si tineretea
Daca te temi de riduri inainte de vreme si vrei sa te mentii tanara cat mai mult timp, atunci iata cateva trucuri ca sa stii ce ar trebui sa mananci ca sa te mentii in forma.
Antioxidantii ajuta la prevenirea si repararea efectelor stresului oxidativ, stres care este legat de dezvoltarea cancerului, a bolilor de inima, bolii Alzheimer, Parkinson, etc.
Antioxidantii se gasesc in fructe, cereale si vegetale, sau pot fi luati sub forma de suplimente alimentare. Sunt cercetari, a caror rezultate sugereaza ca o dieta bogata in fructe, vegetale si cereale are avantaje suplimentare, datorate unor mai putini cunoscuti antioxidanti.
Antioxidantii sunt cheia unui organism bine pus la punct. Acestia apara intregul sistem de efectele daunatoare ale radicalilor liberi care se aduna in corp si care, in timp, cauzeaza boli arteriale, cancer si alte afectiuni grave.
De asemenea, antioxidantii sunt importanti in intarirea sistemului imunitar si, prin urmare, protejeaza organismul de infectii virale si bacteriene.
In primul si primul rand nu uita de apa. Este esential pentru pielea ta sa fie bine hidratata si de aceea conteaza sa ai grija sa bei aproximativ doi litri de apa pe zi. In acest sens ajuta si fructele si legumele zemoase, cum ar fi pepenii, merele, capsunele, telina.
Morcovii sunt in topul celor mai bune alimente antioxidante. Acestia contin din belsug beta-caroten, un antioxidant extrem de puternic, care se gaseste deopotriva, in cantitati mai mici, in cartofii dulci si sfecla. Morcovii sunt o gustare usoara, delicioasa si poate fi mancata oricand si oriunde, chiar si la birou sau scoala.
Beta-carotenul ofera protectie impotriva diferitelor tipuri de cancer, impotriva bolilor de inima. Pielea este primul organ care trebuie sa lupte impotriva bacteriilor si virusilor.
Fortifica-ti pielea consumand alimente bogate in beta-caroten, ca, de exemplu, cartofii dulci si morcovii, pe care corpul tau le va transforma in vitamina A.
Iaca ceva ce poti manca in acest sezon- strugurii. Strugurii contin un ingredient numit resveratrol, un produs antitumoral care are puterea de a incetini cu aproximativ 50% sporirea celulelor cancerigene dar care, in acelasi timp, stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase.
Asadar, incearca sa consumi cat mai multi struguri rosii.
Frcutele de padure sunt foarte bune si ele, desi sunt mai dificil de gasit. Tot ceea ce inseamna mure, zmeura, afine sau coacaze inseamna fibre, vitamine, minerale si antioxidanti.
Fructele de padure au capacitatea de a combate substantele cancerigene si ajuta la o mai buna functionare a creierului.
Nu uita de usturoi. Nu numai ca e gustos, dar este si foarte bogat in antioxidanti care previn formarea tumorilor de pe colon, au demonstrat doua studii recente. 5 catei de usturoi pe saptamana, proaspat sau gatit, reduc riscul de cancer colorectal cu 31%. mai mult.
De asemenea, soia este o varianta buna. Incearca sa inlocuiesti produsele lactate cu soia. Laptele din soia si tofu congelat sunt doua optiuni foarte sanatoase.
There are no comments