Clasic si excentric – Giovanna Sbiroli

Clasic si excentric – Giovanna Sbiroli

Firma „Giovanna Sbiroli” s-a nascut cu patruzeci si cinci de ani in urma, in Putignano, un orasel specific provinciei Bari, in excelenta inima sectorului de rochii de mireasa din Italia, si a reusit sa se situeze mereu pe primele locuri si pe plan mondial. Compania a investit mult in extinderea pe piata de profil si, in mod constant, chiar de la primele inceputuri, comenzile exportate au jucat un rol important. Acest lucru este dovedit si de faptul ca in anul 2007, firma a reusit sa fie prima companie italieneasca de rochii de mireasa care a acaparat piata chinezeasca. Toate acestea multumita magazinului de prezentare din Putignano, unei distributii vaste cu peste 200 puncte de vanzare si a unei retele structurate si eficiente de agenti.

Povestiti putin despre cum ati intrat in aceasta industrie.

„In 1963, urmand sfatul matusilor mele – pricepute in croirea rochiilor de mireasa acasa -, am decis sa-mi creez propria firma”, spune Giovanna Sbiroli, fondatoarea si presedintele casei de moda. „Cu ajutorul iscusintei a douazeci de croitorese, am inceput productia rochiilor de mireasa dedicate unei clientele ce cauta eleganta si calitatea ridicata la un pret ce le intrecea pe cele propuse de Haute Couture.”

De ce lucru sunteti cel mai mandra?

Am imbracat printese arabe, oameni faimosi si importanti din Hollywood, precum si dive, ca de exemplu fiica renumitului castigator de trofee Oscar, Carlo Rambaldi (premii pentru filmele „King Kong”, „E.T.” si „Alien”). Totodata, am realizat rochia Alanei de la Garza, pe care a purtat-o cand a castigat premiul la Festivalul de televiziune din Monte Carlo (Monaco, 12 iunie 2008). Tot pe plan cinematografic, am creat imbracamintea catorva productii italienesti, cum ar fi „Ultimul sarut” al lui Gabriele Muccino. Insa, pe langa toate acestea, am reusit sa fac din ziua nuntii multor femei, din intreaga lume, un moment magic si de neuitat.

Ce anume va ofera inspiratia?

In general, ceea ce simti ca lipseste reprezinta motivatia crearii unei noi colectii. Poate fi determinata de un moment trait in particular, cum ar fi intr-o calatorie, la o expozitie, un tablou, o bijuterie, un peisaj si asa mai departe.

Descrieti in cateva cuvinte cea mai recenta colectie.

Compania produce patru linii de rochii de mireasa: Sijo’ – o linie dreapta si simpla, inspirata din filmele anilor ’30 -, Nouvelle – o linie romantica, bazata pe portretele preraphaelice -, Giovanna Sbiroli – o linie fina si clasica, reinterpretand nemuritoarea moda – si Aitia, o linie excentrica si unica, inspirata din cele patru elemente ale naturii: pamant, apa, aer si foc.

Ce fel de materiale folositi si cui i s-ar potrivi cel mai bine acestea?

Fiecare linie este distincta in felul ei, astfel Sijo’ se bazeaza pe materiale fluide si moi, precum satin, sifon, crep (acesta din urma obligatoriu intr-un ton de alb precum zapada). Linia Nouvelle foloseste toate variantele de organza foarte deschisa la culoare, combinand matasea de culoare alba cu cea in pasteluri de roz, portocaliu si bronz. A treia linie este realizata din materiale rafinate, precum organza de Mikado, de Gazar si de Tundra, care sunt specifice podiumurilor anilor ’50 si ’60. In cele din urma, Aitia, se caracterizeaza prin folosirea olandei, docului, iutei si tesaturilor metalice.

Cum decurge relatia cu clienta, incepand de la prima programare pana in ziua nuntii?

Din momentul in care viitoarea mireasa decide sa se lase pe mainile noastre, se dezvolta o relatie bazata pe incredere, ce culmineaza cu fericirea data de potrivirea perfecta a rochiei in ziua cea mare.

Ce materiale, linii si culori recomandati spre a fi purtate de catre o mireasa vara?

Nu exista o regula anume, le sugerez tuturor viitoarelor mirese sa aleaga o rochie comoda, care sa-i starneasca emotii la vederea acesteia.

Ce detalii si elemente ati folosi vara la o rochie de mireasa?

In acest sezon, as opta cu siguranta pentru accesorizarea liniei gatului, materiale luminoase si poate o floare proaspata in par.

Unde se pot comanda rochii semnate Giovanna Sbiroli?

Dupa analizarea colectiilor prezentate pe site, clientele se pot adresa prin e-mail sau telefonic, distributia facandu-se in toata lumea.

Intre ce preturi se situeaza rochiile?

Preturile difera foarte mult in functie de dorintele viitoarei mirese. Astfel, se poate realiza o rochie incepand de la 2000-2500 de euro, dar nu exista limita de pret. Anul trecut am creat o rochie particulara, cu aplicatii de smarlde, rubine si safire. Pretul… va las sa vi-l imaginati.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.