Clasicul modern – Sassi Holford

Clasicul modern – Sassi Holford

Rochii de mirese clasice, specific englezesti, cu o latura contemporana, toate create manual cu ajutorul unei echipe de prima clasa, talentata si profesionista. Caracteristicile acestea poarta un singur nume, cu un istoric de 27 de ani in industria modei: Sassi Holford. De la cele delicate la cele indraznete, cu fuste voluminoase si romantice, rochiile de mireasa sunt fermecatoare si feminine, prin potrivirea celor mai reprezentative materiale. Liniile exclusiviste si materiale somptuoase scot in evidenta stilul propriu al unei mirese, iar atentia este atribuita pana la cele mai mici detalii, pentru ca taietura si croiala sa fie unica.

Care a fost „scanteia” care v-a determinat sa porniti pe acest drum?

Totul a inceput de la o situatie nesteptata, cand, in 1981, o prietena din scoala urma sa se marite, insa avea disponibil un buget foarte restrans pentru rochia de mireasa. Fiind apropiate si incantandu-ma ideea, m-am oferit s-o ajut sa-i creez rochia. M-am hotarat sa-i fac atat designul, cat si rochia in sine, desi nu aveam la baza nici un curs pentru asa ceva. Era ceva nou, dar totodata un bun prilej de a-mi descoperi talentul. Mi-a facut atat de mare placere aceasta experienta, incat am continuat sa creez mai departe, insa niciodata nu mi-a trecut prin minte ca o sa ajung sa realizez croitorie profesionala. Iar de atunci am invatat ca practica depaseste teoria, iar experienta mea am dobandit-o prin autoinstruire, ceea ce pot sa spun ca imi da unicitate creatiilor mele.

Care este cea mai mare realizare?

Posibilitatea de a crea si imbraca o pereche roiala pentru nunta lor, care a avut loc in mai, anul trecut: Peter Philips si Autumn Kelly. El este primul nepot al Reginei care s-a casatorit. M-am simtit extrem de onorata sa beneficiez de aceasta oportunitate.

Ce va inspira?

Miresele mele, care viseaza la rochia perfecta. Nimic nu ma face sa ma simt mai implinita decat ocazia de a le indeplini acele vise. Totodata, ador sa scot in evidenta formele unei femei. Viitoarele mirese vor ca atunci, cand se indreapta spre altar, sa se simta cele mai frumoase, iar rochia potrivita este cea care poate face acest lucru. Tinuta trebuie sa includa in croiala si un pic de dramatism, iar efectul se va dovedi magic!

Descrieti-ne in cateva cuvinte ultima colectie.

Clasica, dar totodata eleganta, mai feminina si mai romantica prin fluiditatea si naturaletea liniilor ce alcatuiesc rochiile.

Cum reusiti sa mentineti clasicul totodata modern?

Prin a intelege importanta rochiei de mireasa pentru fiecare femeie si a faptului ca aceasta trebuie sa ramana vesnica, dar totodata sa-si pastreze aprecieri ale curentului de moda contemporan.

Ce fel de materiale si culori folositi si cui i se potrivesc acestea?

Depinde in totalitate de designul si inspiratia pentru modelele colectiei in curs. Astfel, ele se schimba in fiecare sezon. De exemplu, pentru latura romantica a colectiei 2009, am folosit organza de matase si dantela frantuzeasca.

Cum ar putea avea si cititoarele din Romanie o creatie Sassi Holford?

Ideal ar fi sa vina direct la buticul meu din Londra, in Chelsea. Insa daca drumurile lor nu ajung atat de departe, colectia mea este prezentata si in magazine din Moscova si Oslo.

Intre ce preturi se incadreaza rochiile?

Rochiile din colectia London Couture pornesc de la 2.500 de euro si ajung pana la 6.000 de euro. Dar pentru clientii cu care am stabilit o intalnire in prealabil si am discutat toate detaliile, nu am un pret fix de vanzare de unde sa incep.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.