Clipa alchimica – Programe de educatie pentru viata (II)

Clipa alchimica – Programe de educatie pentru viata (II)

Continuam descrierea modulelor de educatie pentru viata, care ajuta oamenii in dezvoltarea abilitatilor personale si interpersonale (comunicare, relationare, inteligenta emotionala), in cresterea stimei de sine si a autoconstientizarii, in gestionarea comportamentului si reducerea stresului, in dezvoltarea capacitatilor cognitive prin stimularea atentiei, imaginatiei si a gandirii.

 

2. Grupuri de suport pentru persoane care se confrunta cu boala

– Obiectiv: activarea unor resurse suplimentare pentru a face fata propriei boli, o persoana apropiata bolnava sau un mediu al bolii (spitale).
– Public tinta: bolnavi, cei care au in familie sau ingrijesc persoane bolnave.
– Teme: grup de suport care creaza cadrul pentru a impartasi si a primi sprijin.
– Motto: Corpul are un mod subtil de a comunica.
– Ma poate ajuta un grup de suport sa depasesc problema bolii? Pot sa accept provocarea.
– Descriere program: A fi zilnic expus durerii, bolii, suferintei, chiar daca angajamentul te onoreaza, lasa consecinte in propriile resurse de a face fata vietii. Despre aceasta este vorba in cazul medicilor si a celor care lucreza in zona sanatatii umane. Un grup de suport are beneficiul de a incarca bateriile. De a gasi noi modalitati pentru a reactiona la durere, fara sa devii anesteziat, ci uman in continuare. Este posibil ca sanatatea si boala sa fie doua fete ale aceleiasi monezi?!

 

Grup suport

De asemenea, programul se adreseaza si persoanelor care sufera de o anumita afectiune sau boala, persoane care au in familie rude suferinde si simt nevoia de suport. In acest sens, organizam grupuri de suport care sprijina integrarea si activarea unor resurse suplimentare pentru a face fata situatiei prezente. In cadrul grupurilor vei avea ocazia sa intalnesti persoane care au aceeasi suferinta si vei putea descoperi impreuna modalitati de a trece peste aceasta incercare.

 

Grup suport

Share this post
Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.