Cod de buna purtare al nuntii tale

Cod de buna purtare al nuntii tale

Stiu ca ti se pare ca nunta e un eveniment atat de des intalnit incat toata lumea stie ce si cum sa faca, insa pentru a evita neintelegerile ar fi indicat sa tii seama si de acest mic ghid de buna purtare pentru nunta ta.

Daca apreciezi ca ar fi indicat poti chiar sa recomanzi sau sa printezi materialul pentru a-l distribui invitatilor tai. Uneori e mai bine sa spui lucrurilor pe nume decat sa suporti mai apoi consecintele.

Insa la fel cum invitatii trebuie sa urmeze un cod si miri vor fi obligati sa faca la fel. Iata cateva dintre regulile pe care trebuie sa le respecti.

purtareREGULI PENTRU INVITATI:

Nu presupuneti ca mirii vor stii ca veniti la nunta. Este necesara confirmarea la data trecuta pe invitatie.  Daca ati refuzat, sau nu puteti onora invitatia, nu trebuie sa trimiteti darul de nunta.

Daca intarziati la biserica, nu intrati in mijlocul slujbei! Asteptati sa se termine ceremonia ca sa o puteti felicita.  Daca sunteti de alta religie, nu este nevoie sa participati la cununia religioasa. Dar daca doriti, nu va opreste nimeni. Darul de nunta se ofera la sfarsitul ceremoniei sau petrecerii de dupa nunta.


purtare

REGULI PENTRU MIRI:

Asigurati-va ca va ganditi la confortul si bunastarea invitatilor atunci cand alegeti meniul, muzica, distribuirea invitatilor la mese precum si celelalte detalii legate de petrecerea de nunta.

Spuneti-i DJ-ului pe cine ar trebui sa solicite pe ringul de dans la anumite dansuri. Informati-i pe chelneri despre eventualele restrictii de dieta ale invitatilor.


purtare

Intampinati invitatii la intrarea in locul unde se tine receptia. Poate fi unica sansa pe care voi o aveti pentru a le multumi personal pentru participare, tuturor invitatilor.

Pe masura ce petrecerea inainteaza, incercati sa treceti pe la toate mesele, cel putin o data, pentru scurte saluturi si faceti o poza cu fiecare familie invitata. Fiti amabili in legatura cu solicitarile de a poza alaturi de invitatii vostri; ei doresc sa va impartaseasca bucuria.


purtare

ALTE REGULI

Membrii familiei, nasii precum si domnisoarele si cavalerii de onoare au datoria sa participe la momentele de dans pentru a permite mirilor sa ia cateva pauze si sa se bucure la vederea familiei si prietenilor care se distreaza atat de bine la petrecerea lor de nunta.

Ordinea in care se desfasoara evenimentele la restaurant este urmatoarea:
– primirea fiecarui invitat care soseste de catre miri cu un pahar de sampanie si eventual piscoturi


purtare

– salutarea oaspetilor de catre parintii mirilor
– in unele parti se spune o rugaciune la inceputul petrecerii
– servirea bauturilor aperitive
– servirea primului fel de mancare
– deschiderea petrecerii de catre miri cu celebrul vals al miresei
– dansul mirelui cu nasa si al miresei cu nasul
– dansul mirilor cu parintii

purtare


– servirea celorlalte feluri de mancare
– furtul miresei
– aducerea tortului
– in timpul servirii tortului mirii impreuna cu nasii saluta fiecare invitat in parte cu o cupa de sampanie. Tot acum se pot da cadourile pentru invitati
– dupa tort este un bun prilej si pentru aducerea cadoului nasilor
– aruncarea buchetului de catre mireasa si scoaterea jartierei de catre mire
– scoaterea voalului si dansul miresei


Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.