Concubinaj vs. casatorie

Concubinaj vs. casatorie

Relatiile interpersonale au constituit dintotdeauna mediul optim de dezvoltare al oricarei fiinte umane. Nu putem sa ne dezvoltam ca oameni in afara relatiilor cu alti semeni de-ai nostri. A comunica inseamna a pune ceva in comun, a impartasi, a uni.

concubinaj

Concubiaj sau casatorie

Casatoria sau concubinajul reprezinta uniunea libera dintre doi parteneri. Diferenta este ca, in cazul casatoriei, exista si un act, chiar si o petrecere uriasa care sta martor acestei legaturi. Pe vremea parintilor nostri, casatoria era singura varianta acceptabila pentru viata in doi si formarea unei familii. In aceasta perioada, din ce in ce mai multe cupluri vad in casatorie doar un angajament impus de societate.

 

concubinaj

 

In ultima vreme, se practica „casatoria de proba” sau „logodna”, adica alegerea pentru o perioada nedeterminata de timp a concubinajului, in care cei doi parteneri se supun voit unui test, in urma caruia trag concluzia daca pot merge impreuna in viata. Indiferent ce vei alege, a trai in concubinaj cu persoana iubita inainte de casatorie este o modalitate foarte buna de a-ti da seama daca sunteti intr-adevar compatibili sau nu. Multi oameni se comporta total diferit acasa fata de cum se comporta in public si sigur vei afla multe lucruri despre adevarata fata a partenerului tau.


 concubinaj

 

Concubinajul, o casatorie fara acte

Concubinajul a devenit practica vremurilor noastre, fiind preferat pentru ca e „compromisul” usor de facut: nu iti asumi casatoria, dar iti asumi impartirea cheltuielilor cuplului. E o casnicie fara acte si mai usor de acceptat psihic.concubinaj

 

In mentalul colectiv exista o serie de asteptari de la un barbat, resimtite ca o presiune: sa fie pu­ternic, sa asigure protectie si resurse financiare. Astfel, barbatul se teme ca-si pierde libertatea si totodata se teme ca nu se va ridica la nivelul asteptarilor si va fi certat de viitoarea sotie. Un alt factor psihologic important care duce la refuzul angajamentului este modelul comportamental dobandit de la parinti.


concubinaj

Asa este si in cazul iubirii, oa­menii au modul lor, adesea neconstientizat, de a arata sau a receptiona un mesaj de la celalalt. Pentru unii, relatia incepe cu un suras ce se transforma in zambet, pentru altii, cu o privire atintita direct in inima celuilalt sau, poate, doar cu un clipit complice. Oricum ar fi, in momentul in care cei doi sunt pregatiti, ges­turile acestea vin de la sine si receptarea lor la fel.


concubinaj

 

Curajul de a accepta o viitoare relatie sta cumva in atitudine, care ar trebui sa fie nici prea retrasa, nici epatanta, nici agresiva, ci doar sa devina un canal prin care transmiti acceptul tau celuilalt.

 

Ca orice poveste de dragoste, probabil si a voastra a inceput la fel, dar la un moment dat, cand dragostea se transforma din ideal in certitudine, iti dai seama ca inimile cer mai mult.  Cer dimineti incepute sub acelasi acoperis, decizii luate de comun acord, viata traita in doi cu adevarat.


Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.