Costumul minimal

Costumul minimal

In ultimul timp, auzim tot mai des cuvantul “minimalist” in dreptul cuvantului stil. Este firesc sa ne intrebam ce inseamna conceptul minimalist cand vine vorba de vestimentatie si, mai ales, cand vorbim de o tinuta de ceremonie care este facuta pentru a ne scoate in evidenta.

go

Eu voi vorbi, ca de obicei, despre abordarea masculina a conceptului, pornind de la o definitie gandita astfel incat sa fie cat mai clar pentru cititori care este ideea pe care o urmarim cand discutam despre “minimalism”. Stilul minimalist presupune asortarea acelor modele ti culori vestimentare, menite sa puna in valoare personalitatea celui care le poarta si nu sa copleseasca valorile intrinseci pe care acesta le are. Prin urmare, atunci cand vorbim despre minimalism, ne gandim la nuante sau culori discrete, iar ca model, linii clasice, simple, care sa puna in valoare linia corpului, fara a o exagera.

Minimalismul, tipic barbatesc

Tratand conceptul prin prisma vestimentatiei masculine clasice de ceremonie, putem observa cu usurinta faptul ca minimalismul este una dintre caracteristicile dominante ale vestimentatiei barbatesti. Altfel spus, barbatii sunt, prin natura lor simplista, predispusi la minimalism, cel putin din punct de vedere al asortarii culorilor si al accesoriilor purtate. Aici intervine insa educatia vestimentara a fiecaruia dintre noi, care ne face atat de diferiti, desi imbracam aceleasi haine sau aceleasi culori. Voi incerca sa aduc in prim-plan minimalismul, prin prezentarea a doua tinute de ceremonie, aparent similare, dar care contureaza personalitati atat de diferite.

Tinuta minimalista clasica

Costum negru clasic, un rand, doi nasturi, doua buzunare cu capac, captuseala neagra, pantalon fara pense, camasa alba cu guler Take Ionescu si mansete duble pentru butoni, papion negru din matase.

Tinuta minimalista in trend

Costum negru clasic cu revere din matase neagra, un rand, doi nasturi, doua buzunare cu capac ingust si refileti din matase, captuseala argintie, pantaloni slim fara pense si cu manseta de cinci centimetri, camasa alba cu plastron, cu guler Take Ionescu si mansete duble pentru butoni, papion negru din matase de innodat.

Asa cum reiese foarte usor din prezentarile de mai sus, desi ambele tinute sunt negru cu alb, iar modelele sunt identice si accesoriile sunt minime, totusi va asigur ca mirele, imbracat in cea de-a doua tinuta, cea in trend, o sa va placa mai mult, pentru ca spune ceva in plus fata de prima. Spune ca, desi a folosit acelasi stil minimalist, l-a adaptat la felul lui de a fi sau, cu alte cuvinte, l-a personalizat fara a afecta in vreun fel armonia asortarii cromatice sau compozitionale. Mirele din primul caz, desi tot minimalist prin abordare, nu a facut altceva decat sa se inscrie intr-un clasic general acceptat, clasic care nu mai trezeste nici o emotie vestimentara, fiind deja cunoscut si depreciat moral. Ca si culori acceptate ale stilului minimalist in ceremonie, in afara de negru si alb, puteti apela la diverse nuante de gri, argintiu sau bleumarin, dar nu mai mult de doua nuante in tinuta.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.