Cromatica pentru costumul de mire

Cromatica pentru costumul de mire

Ca si varietate, un mire poate purta maxim trei culori, incluzand negrul, care de fapt nonculoare. Spre exemplu, daca tinuta lui este compusa din cinci piese, adica haina, vesta, pantalon, camasa si lavaliera, mirele poate opta ca sacoul, vesta si lavaliera sa fie din aceeasi culoare – ca de exemplu arginitiu -, iar pantalonii negri si camasa alba.

O alta varianta ar fi ca sacoul si pantalonii sa fie din aceeasi culoare, vesta si lavaliera dintr-o alta culoare, iar camasa alba sau ivoire. Pentru o tinuta sobra nu se vor amesteca mai mult de doua culori.

Regula: maxim trei culori

Prin urmare, negrul iese din discutie. Vom spune doar ca exista variante de costume negre, cu dungi lucioase sau cu modele florale. Atentie insa la modelele inflorate, pentru ca asortarea lor cu restul tinutei ridica in multe cazuri probleme serioase.

Mirii – contrast si unitate

Una dintre cerintele pe care adesea le-am intalnit este ca tinutele celor doi miri sa se asorteze. Din punctul meu de vedere, asortat este mult spus. Mirii ar trebui sa se gandeasca la o culoare care sa se regaseasca in ambele tinute, dar numai ca un accent coloristic si nu ca un intreg obiect vestimentar. Spre exemplu, daca rochia este ivoire, mireasa poate avea o floare sau un alt detaliu de culoare bordo, culoare care sa se regaseasca in papionul sau batista de la rever a mirelui. Recomand asortarea unui singur accesoriu, tocmai pentru a nu stirbi personalitatea nici uneia dintre tinute si a scoate in evidenta grija celor doi pentru detalii.

Cele spuse mai sus sunt valabile atat pentru ceremonia de zi, cat si pentru cea de seara, deoarece in aceste momente ar fi ideal ca mirele sa aiba doua tinute. Cea de zi poate fi folosita atat la cununia civila, cat si la biserica. Daca ceremonia religioasa are loc mai tarziu de orele cinci dupa-amiaza, mirele ar trebui sa poarte tinuta de seara la biserica, urmand ca apoi sa se deplaseze direct la locul petrecerii.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.