Cum alegem buchetul de mireasa

Cum alegem buchetul de mireasa

Conditia esentiala – buchetul trebuie sa iti placa, sa te reprezinte, sa accentueze mesajul nuntii tale. Un buchet ales dintr-un catalog poate fi unul foarte frumos, dar care sa nu ti se potriveasca… Sa nu para al tau.

De aceea, ai o singura optiune – sa iti alegi un florist care sa iti inteleaga dorintele, dar care sa iti citeasca  si in suflet. Asa vei avea buchetul TaU!

Un florist creator trebuie sa convinga viitoarea mireasa, ca alegerea si modul de aranjare a florilor intr-un buchet poate fi determinat de personalitatea celei care il va purta.

perfect

Dar si de mesajul, pe care personajele principale ale acestui  eveniment, mirii si nasii, doresc sa il transmita, mesaj care sa contribuie la crearea ambiantei generale a evenimentului si sa ramana in memoria participantilor.

Acest mesaj va fi accentuat de tipul, culoarea si forma florilor si al accesoriilor, tul, dantea, margele colorate, alese pentru aranjamentele florale in general si buchetul de mireasa in special.


perfect

Aceleasi flori in aranjamente diferite sau flori diferite in acelasi tip de aranjament  pot genera mesaje si caracteriza temperamente diferite. Astfel, viitoarea mireasa va intelege ca florile care i-au placut  intr-un anumit buchet pot transmite mesajul sau propriu daca sunt aranjate in “stilul sau”.

De aceea, este absolut necesar – pentru o mireasa care doreste ca nunta sa sa povesteasca despre sine, sa cunosca si sa comunice cu floristul care va realiza aranjamentele florale.


perfect

Spunem aranjamente florale pentru ca buchetul de mireasa constituie piesa principala dintr-un ansamblu intregit de lumanari, buchetul nasei, cocarde, etc.  De aceea este bine sa va intalniti si sa dialogati cu persoana care va realiza aranjamentele.

Impreuna, se vor putea detalia toate elementele si aspectele care sa conduca la realizarea acelui buchet si la crearea acelei atmosfere pe care fiecare o doreste pentru ca evenimentul sa fie de neuitat.


perfect

 

Comunicarea cu floristul il va face pe acesta sa inteleaga caracterele si ideea nuntii in sine, astfel incat final, viitoarea mireasa sa aiba buchetul exact pe gustul ei, care de multe ori poate fi total diferit de alegerea initiala.

Aceasta va descoperi ca florile buchetului, acele flori care pe care le iubeste si care pot fi flori nobile sau simple flori, pot fi montate astfel incat sa fie o accentuare a ceea ce considera ca o reprezinta si sa sublinieze nota pe care cuplul vrea sa o dea nuntii. Personalitatea este data, nu numai de fizic, ci si de totalitatea aspectelor care imbinate armonios si sugestiv creaza atmosfera evenimentului.


perfect

 

In afara de lucrurile simple care se vad imediat – o mireasa inalta va putea avea un buchet mai mare, pe cand, o mireasa scunda nici nu va putea tine in mana un astfel de buchet – realizatorul buchetului trebuie sa tina cont si de felul in care citeste acesta clientul.

De aceea, floristul creator al designului buchetului de mireasa va tine cont daca viitoarea mireasa este inalta sau mai scunda, daca rochia este supla sau ampla, daca este ”o modenista”, ”o romantica” sau ”o conservatoare” pentru care traditiile sunt importante.


perfect

Toate acestea vor fi percepute de creatorul buchetului si a celorlalte aranjamente si va realiza acel buchet – buchetul TAU.
 
Indiferent de numarul de flori,  indiferet daca va fi mic, mediu sau mare,  indiferent de forma, indiferent de intensitatea si ”pigmentarea” culorii, sau daca va fi la fel sau diferit de gandul initial – deoarece nu trebuie sa uitam ca si florile au personalitatea lor – in final, acel buchet nu va fi numai un accesoriu necesar, ci el va reprezenta mireasa, ii va apartine ei si numai ei.


perfect

De aceea, mireasa si realizatorul buchetului il vor descoperi impreuna; buchetul potrivit nu poate fi ales dintr-un catalog – de cele mai multe ori va fi unul rece, nu va cadra cu mireasa. Dar cei doi se pot inspira dintr-un catalog si crea buchetul perfect.

De multe ori, un realizator priceput se abate de la comanda initiala, deoarece, in momentul asezarii florilor in buchet va descoperi ca o alta floare e mai potrivita in combinatia respectiva, sau ca trandafirul portocaliu exprima mai bine decat cel galben ceea ce mireasa incearca sa exprime in ansamblu. Realizatorul nu va gresi, deoarece, intre timp, a invatat de la clienta ceea ce aceasta isi doreste cu adevarat, iar mesajul buchetului se pastreaza, daca nu se va accentua chiar.

Aventura pe care mireasa si floristul o vor parcurge impreuna va conduce la „buchetul perfect” care impreuna cu buchetul nasei si lumanarile de cununie vor constitui elementul principal pentru crearea ambiantei in acea zi unica…


perfect

 

De obicei, florile preferate de mirese sunt crinii si trandafirii. Crinii pentru ca sunt simbolul puritatii, iar trandafiri sunt alesi pentru eleganta lor. Dar si acestia au semnificatia lor.

Semnificatia trandafirilor
Boboc proaspat: inima inocenta in dragoste
Trei trandafiri: angajament
Boboc rosu: puritate si iubire
Boboc alb: adolescenta
Boboc galben: declararea iubirii
Buchet de trandafiri infloriti: gratitudine
Un trandafir complet inflorit: te iubesc, te iubesc la fel ca la inceput
Buchet de trandafiri albi si rosii: uniti in dragoste
Un trandafir alb patat: decat sa te pierd, mai bine mor
Trandafir cu frunze: speranta


Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.