Cum alegem muzica pentru nunta

Cum alegem muzica pentru nunta

Music makes the people come together! Music mix the bourgeoisie and the rebels… Muzica poate salva sau distruge o nunta. Fie ca alegi o formatie live, o orchestra, un DJ sau iti selectezi singura muzica si o pui pe iPod, alegerile muzicale vor fi determinante pentru atmosfera si desfasurarea nuntii.

Cantecele de la nunta sunt cateva dintre lucrurile pe care invitatii si le vor aminti cel mai usor, asa ca fii sigura sa pui amprenta asupra muzicii alese si sa nu lasi orchestra sau DJ-ul sa puna ce muzica doresc.

Muzica pe care o alegi te va ajuta sa creezi atmosfera dorita in ziua nuntii. Chiar daca pentru unii poate parea lipsit de importanta, daca doresti sa ai o nunta la care toti invitatii sa se simta bine, trebuie sa acorzi un pic mai mult timp alegerii muzicii care sa iti reflecte sentimentele sau personalitatea.

1

Pana la urma iti vei dori ca invitatii sa isi aminteasca nunta nu numai pentru muzica buna, ci si pentru atmosfera creata, in perfecta concordanta cu personalitatea mirilor.

Iata cateva dintre lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand creezi playlist-ul:

1

Daca nunta are o tema specifica (ex: medievala, tropicala, italiana, aromana etc.) trebuie sa alegi un stil muzical care sa se incadreze in tema propusa.


2

Cand alegi piesa pentru dansul de deschidere, trebuie sa fii foarte atenta. Nu ezita sa acorzi importanta versurilor piesei si exerseaza de mai multe ori dansul pe ritmul muzicii pentru a te asigura ca nu vei iesi din ritm.

Alege un cantec care are o semnificatie speciala pentru amandoi, nu o melodie clasica sau populara la momentul respectiv.


3

Cand alegi muzica, poti cere si parerea persoanelor apropiate. Nu trebuie sa pastrezi o linie stricta! Orice recomandare este binevenita!

Iti vei dori ca invitatii sa se simta relaxati si inclusi in atmosfera nuntii. O modalitate simpla de a realiza acest lucru este de a alege un cantec special pentru un anumit oaspete si a-l dedica acestuia.


4

 

Un element-cheie este intocmirea playlist-ului ca si cum ar fi vorba despre un scenariu care are introducere, intriga, desfasurarea actiunii, punct culminant si final.

Un final fericit, desigur. Este important sa ai muzica de fundal si in momentele in care se servesc felurile de mancare.


5


Asigura-te ca ai dat instructiuni clare formatiei, DJ-ului sau oricui se ocupa de muzica. In acest fel vei sti in mare parte ce muzica va urma si vei avea timp sa iti tragi si sufletul.


Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.