Cum alegi materialul rochiei de mireasa

Cum alegi materialul rochiei de mireasa

Atunci cand alegi rochia de mireasa, modelul nu inseamna totul pentru ca tinuta ta sa fie un adevarat succes. Materialul este la fel de important si te poate face sa arati si sa te simti perfect.

Materialele clasice pentru rochia de mireasa includ satinul, matasea mikado, sifonul, organza, taftaua si tulul. Fiecare are caracteristicile sale, iar daca mai adaugam insertiile de cristale Swarovski, dantela, pene, perle si alte aplicatii, ecuatia devine si mai dificila.

De aceea, atunci cand probezi rochii de mireasa este important sa nu te limitezi la o singura textura. Incearca sa iti dai seama ce greutate ti se potriveste, daca materialul se misca in ritmul tau sau daca este potrivit personalitatii tale.

cum alegi materialul rochiei de mireasa

Daca te gandesti sa porti o rochie din matase, tine cont de faptul ca este un material natural, deci va avea imperfectiuni. Daca asta te va scoate din sarite, poti incerca un amestec de matase si fibre sintetice, ca poliesterul. Astfel nu vei reduce doar imperfectiunile, ci si costul.

cum alegi materialul rochiei de mireasa

Pentru siluetele mai pline sau pentru miresele care isi dorec o rochie care sa acopere ceva mai mult imperfectiunile, recomandate sunt materialele mai grele.

Poti alege dantela, satinul de matase sau mikado, dar tine-te departe de sifon, adesea croit pe bie.


cum alegi materialul rochiei de mireasa

Materialele fluide lasa destul de putin loc imaginatiei privitorului, tocmai pentru ca descopera fiecare coltisor si crapatura.

Insa aplicatiile de pietre sau dantela din zona taliei adesea te scapa de grija cutelor si creaza iluzia unei talii mai inguste.cum alegi materialul rochiei de mireasa

Rochiile in forma de A din satin sau tafta sunt si ele blande cu orice tip de silueta. Totusi ai grija, pentru ca daca vei alege o rochie cu foarte multe volane sau drapaje in partea de jos, poti arata chiar mai plinuta decat esti in realitate.

Daca iti doresti sa valorifici la maximum o silueta zvelta, incearca matasea sau satinul charmeuse, care sa iti imbratiseze corpul. 


cum alegi materialul rochiei de mireasa

Rochiile in forma de trompeta accentueaza talia si soldurile, alungind lina corpului.

Pentru acest tip de silueta rochiile cu talia joasa vor da un ar sexy, iar daca partea de jos este ceva mai plina, vei arata la fel de glam ca un star de la Hollywood.


cum alegi materialul rochiei de mireasa

Cand iti alegi materialul rochie de mireasa acesta trebuie sa te reprezinte, sa iti creeze senzatia de confort si sa il poti purta pentru intreaga seara.

Deci daca modelul este important pentru ca celalti sa te vada minunata, materialul te va face sa te simti astfel.


Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.