Cum sa ai o nunta eco

Cum sa ai o nunta eco

Trendul eco nu putea sa ocoleasca organizarea de nunti. De aceea, daca vrei sa-ti incep viata alaturi de partenerul tau avand in minte viitorul planetei, nu trebuie decat sa tii cont de cateva sfaturi.

Locatia

Alege o locatie cat ma apropiata de majoritatea participantilor, tocmai pentru ca acestia sa nu fie nevoti sa conduca mult pana sa ajunga. De asemenea, informeaza-te in legatura cu dotarile spatiului: daca sistemul de iluminare este prietenos cu natura, daca exista un sistem de reciclare sau daca ai nevoie de anumite decoratuni.


1


Tinutele

Cea mai buna varianta pentru o nunta eco sunt tinutele vintage pentru mire si mireasa. Daca totusi va doriti haine facute special pentru voi, atunci puteti opta pentru materiale organice, tinute handmade si designeri locali. Simplitatea lor este la fel de importanta.

1

Invitatiile

Pentru invitatii alegeti hartie reciclata, procesata fara chloride si incurajati-va oaspetii sa le recicleze. O alta varianta ar fi cea prin e-mail. De asemenea, pentru a salva cat mai multa hartie, puteti crea un site web cu toate detaliile pe care invitatii ar trebui sa le stie despre nunta voastra. Va poate fi util si dupa, pentru ca veti putea face fotografiile sa ajunga la toti participantii cu eforturi minime.


2


Meniul

Gaseste o firma de catering care sa iti livreze mancare vegetariana si organica. De asemenea, ai grija ca furnizorii ingredientelor sa fie unii locali. Un mod bun de a reduce surplusul este sa eviti bufetul deschis, fiecare invitat find servit cu un anumit meniu. Astfel, risipa va fi minima si vei avea si mai putine vase de spalat.

Florile

Pentru buchete si aranjamentele de pe mese alege flori cultivate local sau chiar flori salbatice. Iar in locul vazelor de pe mese, foloseste ghivece pe care invitatii sa le poata lua acasa pe post de marturii. Vei impusca doi iepuri dintr-o lovitura.


3

Muzica

Probabil ca nu te gandeai ca si muzica poate fi eco la nunta ta. Daca alegi muzica live, acustica, consumul de electricitate se reduce la minimum.

Transportul

Bineinteles ca veti vrea sa va faceti o intrare spectaculoasa. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa veniti intr-o masina luxosa, cu un consum imens de energie si cu emisii daunatoare. La fel de bine puteti aparea pe o bicicleta pentru doi sau, pentru romantici, varianta trasurii este mereu la indemana.


Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.