Cum sa devii o mireasa organizata

Cum sa devii o mireasa organizata

Intalniri cu furnizorii, verificat locatii, proat rochii de mireasa, realizat meniuri, comunicat cu invitatii, toate pot fi cat se poate de coplesitoare. Iar daca ai de gand sa iti organizezi singura nunta, trebuie sa ai grija sa nu te prabusesti sau sa se transforme totul intr-un haos. Iar solutia este pregatirea intensa.
cum sa fii o mireasa organizata

Pasul 1: Inspiratia

Dupa ce ati hotarat ca vreti sa va casatoriti, incepe sa iti aduni informatiile necesare. Fa-ti un scrapbook (un caiet in care sa iti notezi fiecare detaliu si in care sa lipesti poze cu lucrurile care iti plac), urmareste site-uri si bloguri de nunti, intra pe site-urile unor studiouri de fotografie, informeaza-te asupra ofertei furnizorilor.

Imparte scrapbook-ul in mai multe sectiuni, de la Tema si concept, la Rochie de mireasa, Decor, Receptie, Ceremonie, etc. Acest caiet se va transforma in prietenul tau de nadejde, pe care vei vrea sa il ai cu tine mereu.

Nu te simti limitata doar la domeniul nuntilor. De exemplu, pentru decor poti face o vizita la un magazin de vopsele, de unde sa aduni cateva mostre de culoare si sa consulti o paleta.

cum sa fii o mireasa organizata

Pasul 2: Liste, liste, liste

Chiar daca nu esti genul care sa se ingroape in liste, acum este momentul sa incepi sa tii o evidenta. Va fi nevoie sa pui totul pe hartie, tocmai pentru a putea sa setezi o ordine a prioritatilor. Vei avea nevoie de o lista pentru fiecare detaliu, de la cea cu invitatii, la cea cu meniul pe care ti-l doresti, la elementele de decor si cadrele pe care sa le cuprinda albumul foto. Iar apoi prioritizarea te va scuti de bataie de cap in ziua nuntii. Poate ca nu vei fi suficient de organizata incat sa le faci coronite domnisoarelor de onoare, dar sigur invitatii tai vor avea o cina reusita.


cum sa fii o mireasa organizata

Pasul 3: Bugetul

Inca de la inceput incearca sa stabilesti un buget cat mai realist pentru intregul eveniment. Listeaza principalele cheltuieli, adica mancarea, bautura, locatia, muzica, imbracamintea si invitatiile. Adauga inca 20% pentru cheltuieli neprevazute sau pe care nu le cunosti din vreme. Imediat ce ai platit un furnizor noteaza in schita de buget. Iti va fi mai usor sa faci socotelile daca vei stii exact unde s-au dus banii tai.


cum sa fii o mireasa organizata

Pasul 4: Fii creativa

Nu trebuie sa fii pictor pentru a putea face cateva desene care o sa iti fie de mare ajutor. Foloseste imagini pe care sa le lipesti daca nu crezi ca te poti exprima suficient de bine prin desene. Insa este bine sa ai cum sa le oferi celor care te ajuta o explicatie clara a ceea ce iti doresti. De exemplu, astfel poti stii din timp cum sa arate mesele tale, pentru ca apoi sa lasi doar o imagine celor de la local. Acest mic exercitiu de creativitate te va ajuta sa iti pastrezi ideile (care vor veni in avalanse) si sa le dai mai departe executantilor.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.