Cum sa devii planificator de nunti!
Te-ai gandit sa iti incepi propria afacere? Daca iti place sa lucrezi cu oamenii, sa pui la cale petreceri, iti creezi usor legaturi si te pricepi la negocieri, ar trebui sa iei in considerare posibilitatea de a deveni planificator de nunti.
Chiar daca institutia casatoriei nu mai este asa de apreciata de tineri in ultima vreme, inca mai exista multe persoane care se casatoresc.
Partea buna este ca persoanele sunt mai in varsta, asadar sansa ca ei sa dispuna de un buget mai mare este realmente mare.
De asemenea, mai inseamna si ca s-ar putea sa fie atat de ocupati cu munca, incat nu vor avea suficient timp pentru pregatirile de nunta. Aici intervine planificatorul de nunti.
Ce face?
Conform unui ghid de nunti african, rolul unui planificator de nunti este de a fi un mediator, un manager al banilor, un artizan si un architect de vise.
Mai simplu spus, planificatorul este cel care contureaza aspectele organizatorice ale nuntii in limita bugetului pus la dispozitie de angajatori si tinand cont de preferintele acestora.
Desigur ca exista si aspecte negative ale acestei meserii. In cazul in care clientul este unul pretentios, planificatorul de nunti poate deveni sacul de box al inconvenientelor si mofturilor angajatorului.
Aptitudini necesare
Un planificator de nunti trebuie sa aiba puterea de a ramane calm in fata impedimentelor care ii pot aparea in cale.
Bineinteles ca el sau ea trebuie sa fie sociabil si intotdeauna un bun negociator, cum am mai spus. Ei sunt purtatorii de cuvant ai mirelui si miresei in tot ceea ce presupune organizarea unei nunti: comandarea aranjamentelor florale, angajarea unor cantareti si a unui fotograf, gasirea unei firme de catering, inchirierea unui local etc.
Ca si in economie, interesul este de a obtine un serviciu calitativ la pretul cel mai convenabil.
Reputatia planificatorului de nunti este in joc. Stabilirea de legaturi este de asemenea importanta. Aceasta ii poate asigura incheierea unor afaceri convenabile. Insa poate cel mai important aspect este cel care tine de organizarea de sine.
Faptul ca desfasoara o afacere pe cont propriu si ca manevreaza sume mari de bani care nu ii apartin, te obliga sa fii un contabil si consilier financiar foarte bun.
Un planificator de nunti trebuie sa aiba si un simt al modei dezvoltat. Acest lucru este necesar pentru a combina diferite culori, flori, materiale si bineinteles pentru a alege muzica pe placul tuturor.
Mai mult, planificatorul de nunti trebuie sa fie constient de varietatea de religii existente pentru a planifica totul conform religiei in care se va desfasura ceremonia.
La fel ca un stilist, acesta trebuie sa fie la curent cu noile trenduri in materie de nunti si sa se documenteze constant prin intermediul revistelor din domeniu.
Castiguri
Un articol de pe Entrepreneur.com sustine ca un planificator de nunti din America de Nord castiga intre 2000$ si 4500$ pe nunta, diferenta de pret constand in locatie: mediul rural sau urban.
Estimativ, pentru a incepe o afacere de acest gen, ai nevoie de 2500$ pentru a acoperi taxele de licentiere, costul echipamentelor, al materialelor de lucru si costurile de marketing.
There are no comments