Cum sa organizezi o nunta in strainatate

Cum sa organizezi o nunta in strainatate

 

Romania ti se pare deja de domeniul trecutului cand vine vorba despre o nunta 
cu stil. Visezi la plaje insorite, gradini verzi, frumos decorate, sau, din contra, 
te vezi spunand „Da” pe un varf de munte. Depinde doar de tine ca visul sa nu se transforme in cosmar. O nunta in afara tarii presupune de doua ori mai 
multa atentie, daruire si organizare. De aceea, ti-am pregatit cateva sugestii 
care sa te ajute sa iei o hotarare.
1 Fii sigura ca stii ce iti doresti! Locatia este foarte importanta atunci cand planuiesti o nunta de­parte de casa, tocmai pentru ca influenteaza o multime dintre decizii. De la rochie si costum, la cheltuieli si aranjamente, toate depind de locul pe care il alegi. In plus, desti­natia defineste bugetul. Daca iti doresti o nunta pe plajele vecinilor bulgari, cel mai probabil vei cheltui mai putin decat pentru o ceremonie intr-un castel frantuzesc.
2 Ai grija sa stii totul despre formalitati, acte si validitatea uniunii voastre internationale! Mergi la ambasada tarii in care iti doresti sa te casatoresti, cere o lista completa cu actele de care ai nevoie si informeaza-te asupra reglementarilor referitoare la cetatenii straini. Cel mai important, afla daca actul semnat in afara Romaniei va fi valabil atunci cand te intorci in tara. 
3 Asigura-te ca intelegi tot ce semnezi! In cele mai multe cazuri, limba in care te vei intelege cu furnizorii, organizatorii lo­cali sau personalul hotelier va fi engleza. Totusi, este posibil sa ai nevoie de cineva care vorbeste limba tarii in care vei merge. Cel mai bine este ca inainte sa semnezi sau sa fii de acord cu o decizie, sa stii ca „vorbiti aceeasi limba”, tocmai pentru a nu exista neintelegeri care sa-ti strice ziua cea mare.
4 Incepe organizarea din timp! Comunicarea in cazul unei nunti in strainatate nu este la fel de rapida ca pentru cea facuta acasa. Daca in Romania puteai oricand sa-ti rezolvi problema personal si imediat, in strainatate contactul se va pastra cel mai adesea prin e-mail. Iar acesta nu este un mijloc atat de ra­pid pe cat ai crede. Recomandat este sa-ti rezervi cel putin un an pentru organizare.
5 Anunta-ti invitatii la timp! Nimic nu poate fi mai neplacut decat sa nu-i ai pe cei dragi alaturi in cea mai frumoasa zi. De aceea, trebuie sa fii sigura ca si ei au timp sa se pregateasca pentru eveniment. Vor avea nevoie de zile libere, rezervari, bagaje si chiar de ceva mai multi bani. Poti sa le oferi un ghid cu cele mai bune oferte de cazare si transport sau poti gasi chiar tu oferte pentru grupuri mari.
6 Cunoaste-ti locatia! Incearca sa faci o vizita locului ales inainte de nunta, tocmai pentru a te familiariza cu spatiul si a lua le­gatura direct cu ajutoarele locale. Acest lucru nu este neaparat necesar, dar te-ar putea scuti de surprize nedorite. Poti merge inainte intr-o mini-vacanta, informandu-te despre regiune si totodata relaxandu-te. Vei avea nevoie sa cunosti si imprejurimile, pentru a-ti scurta din drumuri.
7 Ai grija cum vei arata! Este adevarat ca rochia trebuie aleasa in functie de vremea din locul unde te vei casatori, dar nici machiajul sau coafura nu sunt de ignorat. N-ai vrea sa te trezesti cu cine stie ce aranjament ciudat doar pentru ca n-ai stiut cum sa-ti exprimi dorintele. Cel mai bine ar fi sa ai fotografii prin care sa exemplifici, pentru ca ele te vor scuti de batai de cap si de incercari esuate.
8 Planifica, planifica, planifica! Fa-ti o lista cu absolut toate lucrurile pe care trebuie sa le rezolvi, deoarece cu cat esti mai organizata, cu atat sunt mai putine sanse sa uiti sa bifezi ceva. Iar cand vine vorba despre un eveniment atat de mare intr-un loc necunoscut, vei gasi mai greu solutia rapida.

 

Romania ti se pare deja de domeniul trecutului cand vine vorba despre o nunta cu stil. Visezi la plaje insorite, gradini verzi, frumos decorate, sau, din contra, te vezi spunand „Da” pe un varf de munte. Depinde doar de tine ca visul sa nu se transforme in cosmar. O nunta in afara tarii presupune de doua ori mai multa atentie, daruire si organizare. De aceea, ti-am pregatit cateva sugestii care sa te ajute sa iei o hotarare.

nunta in strainatate

 

Fii sigura ca stii ce iti doresti! Locatia este foarte importanta atunci cand planuiesti o nunta de­parte de casa, tocmai pentru ca influenteaza o multime dintre decizii. De la rochie si costum, la cheltuieli si aranjamente, toate depind de locul pe care il alegi. In plus, desti­natia defineste bugetul. Daca iti doresti o nunta pe plajele vecinilor bulgari, cel mai probabil vei cheltui mai putin decat pentru o ceremonie intr-un castel frantuzesc.


Ai grija sa stii totul despre formalitati, acte si validitatea uniunii voastre internationale! Mergi la ambasada tarii in care iti doresti sa te casatoresti, cere o lista completa cu actele de care ai nevoie si informeaza-te asupra reglementarilor referitoare la cetatenii straini. Cel mai important, afla daca actul semnat in afara Romaniei va fi valabil atunci cand te intorci in tara. 


Asigura-te ca intelegi tot ce semnezi! In cele mai multe cazuri, limba in care te vei intelege cu furnizorii, organizatorii lo­cali sau personalul hotelier va fi engleza. Totusi, este posibil sa ai nevoie de cineva care vorbeste limba tarii in care vei merge. Cel mai bine este ca inainte sa semnezi sau sa fii de acord cu o decizie, sa stii ca „vorbiti aceeasi limba”, tocmai pentru a nu exista neintelegeri care sa-ti strice ziua cea mare.


Incepe organizarea din timp! Comunicarea in cazul unei nunti in strainatate nu este la fel de rapida ca pentru cea facuta acasa. Daca in Romania puteai oricand sa-ti rezolvi problema personal si imediat, in strainatate contactul se va pastra cel mai adesea prin e-mail. Iar acesta nu este un mijloc atat de ra­pid pe cat ai crede. Recomandat este sa-ti rezervi cel putin un an pentru organizare.


Anunta-ti invitatii la timp! Nimic nu poate fi mai neplacut decat sa nu-i ai pe cei dragi alaturi in cea mai frumoasa zi. De aceea, trebuie sa fii sigura ca si ei au timp sa se pregateasca pentru eveniment. Vor avea nevoie de zile libere, rezervari, bagaje si chiar de ceva mai multi bani. Poti sa le oferi un ghid cu cele mai bune oferte de cazare si transport sau poti gasi chiar tu oferte pentru grupuri mari.


Cunoaste-ti locatia! Incearca sa faci o vizita locului ales inainte de nunta, tocmai pentru a te familiariza cu spatiul si a lua le­gatura direct cu ajutoarele locale. Acest lucru nu este neaparat necesar, dar te-ar putea scuti de surprize nedorite. Poti merge inainte intr-o mini-vacanta, informandu-te despre regiune si totodata relaxandu-te. Vei avea nevoie sa cunosti si imprejurimile, pentru a-ti scurta din drumuri.


Ai grija cum vei arata! Este adevarat ca rochia trebuie aleasa in functie de vremea din locul unde te vei casatori, dar nici machiajul sau coafura nu sunt de ignorat. N-ai vrea sa te trezesti cu cine stie ce aranjament ciudat doar pentru ca n-ai stiut cum sa-ti exprimi dorintele. Cel mai bine ar fi sa ai fotografii prin care sa exemplifici, pentru ca ele te vor scuti de batai de cap si de incercari esuate.


Planifica, planifica, planifica! Fa-ti o lista cu absolut toate lucrurile pe care trebuie sa le rezolvi, deoarece cu cat esti mai organizata, cu atat sunt mai putine sanse sa uiti sa bifezi ceva. Iar cand vine vorba despre un eveniment atat de mare intr-un loc necunoscut, vei gasi mai greu solutia rapida.


 

 

 

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.