Dantela, material pretios pentru mirese

Dantela, material pretios pentru mirese

 

Dantelele sunt tesaturi ajurate cu caracter ornamental sau decorativ pot creea un efect de deosebita eleganta si rafinament atunci cand sunt aplicate pe diverse materiale ca element decorativ.

Designerii de rochii de mireasa apeleaza la aceste dantelarii tocmai pentru a produce un efect vizual deosebit. Nu se stie exact cum a luat nastere acest minunat tip de tesatura, dar exista in jurul acesteia o serie de legende care au fost vehiculate.

1


Una dintre cele mai cunoscute legende ne vorbeste despre o nevasta din Venetia care astepta iubitul marinar zile lungi. Marinarul i-a lasat un coral ca amintire.

Fata, privind continuu la coral, a incercat sa imite ornamentele variate ale coralului cu ajutorul acului si a firelor de ata. Oricare ar fi fundalul legendar al artei dantelei, cert este ca Venezia este centrul acestui mestesug.

1

 

Primele ornamente dantelate cu acul sau cu bilele au un caracter oriental in arabescile formate, fapt ce ar advoca ideea originii asiatice.

Dantela marcheaza o reintoarcere spre femininatate, gratie, aducand o nota de eleganta si stil. Aplicata unei rochii de seara, femeia care o va purta va aduce cu o zana din povestile de demult. Cum ar putea ea, asadar, sa lipseasca din tinuta unei mirese, cand mireasa insasi este o incarnare a gingasiei si a feminitatii.


2

 

Poti folosi dantela in orice combinatie vrei. Rochia alba de mireasa iti ofera posibilitatea de a folosi dantela pe post de accesoriu, de la pantofi la gentuta de mireasa sau coliere de dantela, ori pur si simplu la diferite modele aplicate pe rochie.

Poti chiar sa folosesti dantela pentru lenjeria intima, daca iti doresti neaparat sa fii dantelata si pe dedesupt.


3

 

Ai putea le fel de bine sa iti cumperi dresuri dantelate, sunt foare sic si elegante, mai ales daca ai o rochie mai putin sofisticata. Sau ai putea sa apelezi la o pereche de manusi dantelate, fie ca sunt lungi sau scurte, te vei simti ca o adevarata printesa!

Exista o multime de combinatii din dantela pe care le poti face, in plus nunta ta este o ocazie sa iti pui in valoare creativitatea! Indiferent insa in ce combinatii te vei hotara sa o potrivesti, dantela iti da un aer romantic si foarte elegant.


4

 

Daca vrei sa fii o mireasa vintage, atunci iti va fi foarte usor sa introduci dantela in tinuta ta. O dantela veche de cateva decenii inseamna mai mult decat cele mai scumpe insertii cu pietre pretioase!

Ai putea apela chiar la un colier de dantela, vei putea asadar sa renunti la celelate accesorii.


5

 

Daca optezi in mai mare masura la dantele, atunci ai acest avantaj de a putea renunta la cercei, colier sau chiar bratara. O broderie foarte fina si delicata face mai mult decat cele mai sofisticate bijuterii. De fapt, dantela in sine este o adevarata bijuterie vestimentara.

Poti sa alegi chiar o pereche de pantofi acoperiti cu dantela, mai ales daca nunta va avea loc vara, cand va fi foarte cald si vei dori sa iti fie cat mai comod.

 

 

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.