Decor floral in tendinte

Decor floral in tendinte

Cand vine vorba despre florile de nunta, centrul de interes cade, evident, pe buchetul de mireasa. El devine punctul de referinta pentru celelalte aranjamente florale ale evenimentului. Sezonul 2010-2011 propune mai multe combinatii de flori si un joc al volumelor inedit, care se diferentiaza de tendintele anului trecut prin linia eleganta care il caracterizeaza. Clasicul buchet rotund din trandafiri rosii a fost surclasat de modelele mai indraznete, care propun combinatii de mai multe tipuri de flori si de nuante.

Paleta cromatica pentru buchetul de mireasa al acestui sezon cuprinde, in cele mai multe cazuri, nuante de alb pur si de ivoar, care pun in evidenta reflexii de lila, visiniu si mov, sustinute de frunze decorative, in verde crud. Totusi, faptul ca fiecare nunta propune un mesaj propriu, cat mai diferentiat, face ca si modelul buchetului de mireasa sa varieze in functie de tematica aleasa pentru eveniment.

Tiparul nuntilor clasice, cu aranjamente florale pe baza de trandafiri, a fost lasat in urma de aranjamente si combinatii de flori exotice sau care exprima puritate si eleganta. Totusi, nu s-a renuntat in totalitate la trandafiri, insa sezonul 2010-2011 propune nuante pastelate ale acestei flori (lila, mov si roz). Portocaliul este in continuare ales de miresele care isi doresc o nunta rustica, incadrandu-se in tiparul cromatic pe care il preiau si celelalte elemente de decor.  

Miresele se orienteaza mai putin catre buchetele curgatoare, alegand modele mai simpliste, cum ar fi un buchet de cale neaccesorizat, legate cu o funda de matase, sau buchete mai mici si compacte din ranunculus, zambile, frezii si anemone.

Linie, cromatica si stil

Dintre toate formele pe care le poate lua buchetul miresei, cele mai cautate in acest sezon sunt cele rotunde, in sfera sau cele compozite. Un buchet compozit este de fapt o inventie a nuntilor moderne, fiind puternic stilizat, bazat de regula pe mai multe nuante ale aceleiasi culori sau preluand un singur tip de floare.

In functie de stilul propus, buchetul de mireasa al sezonului 2010-2011 merge in special pe varianta boema, romantica. Nici varianta casual nu este mai putin populara, mai ales pentru ca foarte multi miri se orienteaza catre nuntile in aer liber, pe malul marii sau, cel putin, cu influente marine. Buchetul nuntii glamour se afla si el in topul preferintelor si propune modele accesorizate cu cristale Swarovski sau siraguri de perle.

Florile care compun buchetul miresei in acest sezon sunt cu precadere calele, orhideele, bujorii, daliile, ranunculus, anemonele, lalelele, liliacul, freziile si crizantemele.

Cocardele sezonului 2010-2011 preiau elementul central din buchetul de mireasa. Tot mai multi miri aleg cocarde sau corsaje din cale si orhidee. Decoratiunile pentru mijloacele de transport se orienteaza si ele catre flori naturale, in dimensiuni mai reduse decat in sezonul trecut. Cuvintele-cheie dupa care se ghideaza proaspetii insuratei par sa fie discretia si rafinamentul. Revin in centrul atentiei decoratiuni curgatoare, legate cat mai simplist de oglinda masinii cu o funda subtire sau cu o sfoara.

Flori tematice

In functie de tematica nuntii, aranjamentele florale din sala propun diferite stiluri. Spre exemplu, o nunta pe malul marii va merge pe o linie exotica: decoratiuni florale din strelitia, flori de cactus si frunze de palmier. O decoratiune foarte populara si rafinata este un fir de Amaryllis, pozitionat intr-un vas transparent inalt, accesorizat cu pietre simple, nisip  si scoici.

O nunta boema va pleca pe aceeasi linie cromatica propusa si de stilul anilor 20, prin aranjamente florale rotunde si compacte, de dimensiuni relativ reduse. In general, exista o tendinta de a combina specii de flori asemanatoare ca forma, avand la baza aceeasi culoare, care sa creeze un tot unitar deosebit. „Globurile” florale pot fi pozitionate fie pe mese, pe un vas de sticla pictat manual, fie agatate de candelabre sau de husele scaunelor. Ceea ce diferentiaza aranjamentele florale ale acestui sezon fata de anii trecuti, este accesorizarea cat mai rafinata. Perlele sunt piesa de rezistenta a decoratiunilor pentru 2010-2011, in special cele in nuante de roz si ivoar. Freziile, lacramioarele, bujorii si ranunculus sunt florile cele mai cautate pentru acest tip de eveniment.

O nunta rustica va avea ca element central florile de camp. Nuantele pe care mizeaza foarte multi miri sunt cele de portocaliu, galben si rosu, puse in evidenta de un fundal verde crud. Buchetul miresei propune combinatii de floarea-soarelui, hortensii, dalii, maci, liliac si crizanteme. Buchetele de levantica si spice de grau sunt, de regula, nelipsite din decorul floral al nuntii rustice.

Nunta glamour isi mentine linia si in acest sezon, ramanand fidela calelor si orhideelor. Doar stilul si, eventual, cromatica si-au reprofilat mesajul. Aranjamentele florale glamour in 2010-2011 propun suporturi din sticla, in forme cat mai inedite si accesorii care sa reflecte lumina si care confera o aura rafinata intregului decor. Buchetul miresei glamour este mai simplist in acest an, mizand pe o singura culoare sau pe un anumit tip de floare. Combinatiile de flori sunt mai putin apreciate de adeptii acestei tematici. Culorile pe care se axeaza cei mai multi miri in aceasta perioada sunt movul, violetul, visiniul, somonul in combinatii cu verde, alb si ivoar.

Simplitatea pare sa fie elementul central al tendintelor in materie de flori ale acestui sezon. Modelul si jocul de culori tinde sa se uniformizeze pe o linie dominata de eleganta, fara a deveni un cliseu, pentru ca fiecare element este stilizat intr-un mod propriu. Aranjamentele florale se incadreaza intr-un decor original, care transmite prin tematica pe care se pliaza personalitatea celor doi miri.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.