Destinatii hippie pentru luna de miere

Destinatii hippie pentru luna de miere

Propovaduirea tolerantei, eliberarea din tiparele societatii, lupta impotriva industrializarii sunt cateva dintre temele principale pe care se sprijina curentul hippie, specific anilor ʽ60 si-au pus puternic amprenta asupra culturii societatii in care traim. Hippiotii isi duc existenta mai departe in cateva colturi ale lumii, dedicandu-se in continuare idealurilor care i-au consacrat si luptand, astfel, pentru conservarea propriului stil de viata. Ideal Mariaj va prezinta cateva destinatii „flower-power” pentru luna de miere.

 

Kathmandu, Nepal

 cum arata kathmandu

Situata la 1300 metri altitudine, capitala Nepalului este un punct de atractie in randul reprezentatinlor subculturii hippie, datorita nivelului de trai scazut si dificultatii accesului catre celebra metropola. Chiar daca, din anii ʽ60, civilizatia a evoluat, strazile din Kathmandu pastreaza atmosfera boema care a consacrat curentul hippie.

 

Vancouver, Canada

 cum arata vancouver

Localizat in sud-vestul Canadei, Vancouver este portul maritim originar al organizatiei independente Greenpeace, evoluand in 41 de tari din intrega lume si compunandu-si campul de activitate din schimbarea atitudinilor si comportamentelor, in scopul protejarii mediului inconjurator si al promovarii pacii, astfel ca sunt pusi in evidenta pilonii pe care se fundamenteaza miscarea hippie.

 

Chefchaouen, Maroc

 cum arata chefchaouen

Colorat in nuante de albastru si cu un fundal constituit din magnificii Munti Rif, Chefchaouen

poate fi depasit in materie de maiestrie doar de ilustrele Marrakech si Tanger, in contextul in care localitatea si-a dezvoltat o adevarata reputatie de „paradis al artizanilor”. Urba nu se rezuma doar la aceste aspecte, impunandu-se prin stilul arhitectural, cu influente maure in randul cladirilor si moscheelor.

 

Panjachel, Guatemala

 cum arata Panjachel

In proximitatea Lacului Atitlan este pozitionat unul dintre cele mai hippie orase din America Centrala, punctul principal de atractie al locului fiind constituit de cultura indigena, ale carei mistere fascineaza anual mii de turisti.

 

Impregnat de un iz multicultural, Panjachel ofera comert stradal, dublat de alimente afiliate celor mai noi tendinte ale Occidentului, camera confortabile la preturi dintre cele mai variate si tehnologie – Internet de mare viteza, alaturi de locuri Wi-fi. Localnicii, compusi in mare majoritate din Tz’utujil Maya si Kaqchiquel, si-au construit un renume la nivelul intregului mapamond gratie ospitalitatii de care dau dovada.

 

Goa, India

 cum arata goa

Castigand teren in topul preferintelor hippiotilor din anii ʽ60, enclava portugheza se bucura, anual, de turisti, atrasi de amalgamul de nationalitati, dar si de plajele Anjuna si Vagator, „martore” ale activitatilor artistice ale oamenilor in haine viu-colorate. Locul a ramas in istorie drept punctul de nastere al stilului muzical Goa Trance.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.