Destination Wedding – cel mai nou trend de nunti

Destination Wedding – cel mai nou trend de nunti

”Destination Wedding” este un concept de nunta popular în special în Statele Unite, iar în ultimii ani a început sa devina tot mai raspandit si în tara nostra. Este potrivit pentru cuplurile care vor o altfel de nunta într-o locatie de vis. Am stat de vorba cu Ioana Selner, cea care a introdus aceasta idee în Romania, pentru a afla mai multe despre ce înseamna, de fapt.

22448348_1713821928926425_4090830076601398467_n

R: Ce înseamna conceptul ”destination wedding” ?

Ioana Selner: ”Destination wedding” este un concept global care începe sa devina foarte popular si în Romania. Este vorba despre nuntile organizate în afara localitatii de unde provin mirii. Cele mai dorite destinatii sunt insulele grecesti vara, în special Thassos fiindca este aproape de Romania si are peisaje spectaculoase. În Thassos am organizat vara aceasta chiar si patru sau cinci nunti în aceeasi zi. Iarna, în schimb, mirii se îndreapta spre destinatii exotice, unde este cald: Dubai, Mexic sau Thailanda. Pentru noi este vorba, de fapt, despre a crea o experienta unica într-un loc inedit, e despre a construi un cadru relaxant si frumos chiar pe malul marii, e despre a le oferi celor dragi momente scaldate-n soare si alintate de valurile marii.

R: Cu ce este diferit de o nunta traditionala?

Ioana Selner:  Doar gandul ca esti doar tu cu el si marea, iar pescarusii sunt martorii vostri e suficient pentru a da frau liber imaginatiei si a porni pe un nou drum însotit de briza marii si mult entuziasm. Multi spun ca nunta o faci ca sa se simta bine invitatii. Nunta pe plaja este despre a te bucura de momentul unui nou început în doi, nu e despre a-i face pe altii sa se simta bine, e despre a le oferi o experienta de cateva zile… Mirii trebuie sa inteleaga faptul ca nunta în Grecia sau în Mexic nu e aceeasi cu o nunta în Bucuresti si ei ar trebui sa uite din obiceiurile unei nunti traditionale. De aceea faci nunta în alta parte, ca sa te bucuri de specificul locului, nu ca sa vii cu sarmalele la pachet. Mancarea, decorul, dulciurile, toate suporta modificari în functie de tara în care se desfasoara nunta.

De exemplu, la greci nu exista artificii mari pe marginea tortului sau meniuri servite la farfurie. Pe plaja meniul este bufet, se potriveste mult mai bine cu conceptul de nunta pe plaja si cu mesele-n nisip. Multi ne spun ca vor tortul sa fie într-un anume fel sau cu anumite arome pe care le gasesti în Romania, dar în strainatate, mai ales în insulele grecesti, gustul nu e acelasi, mousse-ul de ciocolata nu are acelasi gust cu cel pe care îl gasesti în cofetariile de la noi.

21752066_1707296662912285_8653584633275266373_n

R: Cui i se potriveste o astfel de nunta?

Ioana Selner:  Este perfect pentru cuplurile care vor sa evite stresul si anxietatea cauzate de nuntile cu multi invitati, pentru cuplurile care vor o nunta altfel, care au curajul sa se viseze în ziua evenimentului cu picioarele-n nisip. Este pentru cei care s-au plictisit de sarmale si turta rupta-n cap sau cei care nu vor sa se auda în tot cartierul ”Ia-ti mireasa ziua buna”. E pentru mirii care nu stau sa numere fiecare petala de flori asezata fix în unghiul de 90 de grade al plajei (cu siguranta grecii pun petalele pe plaja în unghiul de 80 sau 100 de grade). Ei sunt extrem de relaxati, iar noi am învatat de la ei ca nunta e despre a te bucura de fiecare moment, nu despre a controla fiecare moment. Miresele, în special, îsi imagineaza ziua nuntii pana la cel mai mic detaliu, iar unele uita sa traiasca momentul pentru ca se streseaza fiindca florile de pe arcada sunt nuanta roz Pantone 56 si nu roz Pantone 39. Trebuie sa te întrebi daca, pana la urma, chiar conteaza acest detaliu într-una dintre cele mai importante zile a vietii tale, cand ar trebui sa te bucuri de persoana iubita si împreuna cu aceasta?

22490167_1714152572226694_5080764863091002692_n

R: Ce trebuie sa stim daca alegem aceasta varianta?

Ioana Selner:  O nunta la distanta este foarte greu de controlat de mirii din Romania. Restaurantul, actele, florile, fotograful, mesele, totul trebuie perfect coordonat. Este ca si cum ai planfica o vacanta si o nunta în acelasi timp pentru cateva zeci de persoane. De aceea este foarte important ca ei sa stie ceea ce vor si sa gaseasca o agentie de planificare de nunti cu experienta, în care sa aiba încredere. Avand experienta atator nunti organizate, noi am trecut deja de cateva zeci de ori prin toate scenariile posibile si stim exact cum sa manageriem orice situatie neprevazuta. Însa trebuie sa existe deschidere si relaxare si din partea lor. Si, foarte important, întelegerea faptului ca nu este posibil sa urmezi cu sfintenie toate traditiile romanesti daca alegi o astfel de varianta.

R: Cum v-a venit ideea de a organza nunti peste hotare si cum a fost primita?

Ioana Selner:  Nuntile peste hotare sunt un trend atat pentru europeni, cat si pentru americani.  Noi nu am inventat apa calda, doar am încalzit-o la temperatura potrivita. Nunta pe plaja este un concept care se adreseaza unei nevoi care a fost neacoperita pana acum pentru cuplurile din Romania. Aici ne referim la bariera de limba, cultura, legislatie, cunoasterea obiceiurilor locale si a furnizorilor. Sunt multi miri care vor o nunta altfel, o nunta în care sa se bucure în tihna de esenta acelui moment si acesta este de fapt rolul nostru, de a prelua stresul si grijile organizarii.

22769890_1718484951793456_7368352682448043181_o

R: Care sunt cele mai dorite destinatii?

Ioana Selner:  Cea mai dorita destinatie este Grecia. Cea mai populara insula greceasca este Thassos, deoarece este aproape de Romania si în acelasi timp are peisaje spectaculoare. Pe locul doi este Santorini, una dintre cele mai romantice locatii din lume, cu apusuri legendare. Dupa Grecia, urmeaza litoralul romanesc, plajele din Dubai, Mexic si nisipul fierbinte al Thailandei.

R: Care sunt pasii pe care trebuie sa îi urmam daca ne dorim o nunta în strainatate?

Ioana Selner:  Primul pas este sa ia legatura cu noi pentru a putea discuta detaliile nuntii. Lucram personalizat si e nevoie sa aflam cat mai multe informatii. Sunt multe detalii, la care mirii nici nu se gandesc si ne spun sa le dam o oferta, dar noi nu avem nimic standard, ceea ce înseamna ca nu le putem da un pret fara a sti exact ceea ce vor. Toata lumea e obisnuita sa primeasca o oferta standard, dar noi, pentru a face o oferta avem nevoie de informatii si apoi de timpul pe care îl acordam fiecarui cuplu. În primul rand, noi cream o relatie umana bazata pe încredere cu viitorii miri si apoi una profesionala.

21768388_1709354552706496_9200920960476558594_n

R: Cat costa o asemenea nunta fata de o nunta obisnuita?

Ioana Selner:  În general, o nunta pe plaja este mai ieftina decat o nunta traditionala. Spre exemplu, decorul nu trebuie sa fie foarte încarcat deoarece nisipul si marea sunt deja un cadru spectaculos. De asemenea, o nunta pe plaja este si o luna de miere în acelasi timp, una de care te bucuri alaturi de familie si prietenii apropiati. De cele mai multe ori numarul invitatilor este mult mai mic decat la o nunta traditionala si deci si cheltuielile sunt mai mici. În plus, mirii economisesc timp prin faptul ca noi preluam tot stresul si toata munca.

 

Descopera mai multe despre Ioana pe nuntapeplaja.ro si pe pagina ei de facebook.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.