Diamantele, din cele mai vechi timpuri pana la perioada moderna

Diamantele, din cele mai vechi timpuri pana la perioada moderna

De la miturile relatand despre vai de diamante protejate de serpi pana la productia acestora, masurata in milioane de carate, istoria „pietrei inocentei” fascineaza prin puterea msitica, frumusetea si expertiza comerciala.

 

India – taramul originar al diamantelor

 

Prima fila din istoricul diamantelor dateaza de acum trei mii de ani, din India, acolo unde pietrele au fost evaluate pentru capacitatea lor de a refracta lumina, fiind, deopotriva, utilizate in scopuri decorative si ca talisman de indepartare a spiritelor rele.

 

Diamantele au fost, de asemenea, utilizate pentru proprietatile curative. Sau cel putinasa relateaza o anecdota, scrisa in timpul Evului Mediu, de catre Sfantul Hildegarde, potrivit caruia, odata tinuta in mana intr-un semn al crucii, „piatra inocentei” vindeca ranile si bolile. In aceeasi perioada medievala, papa Clement a utilizat un tratament bazat cu particule pisate de diamant, acesta provocandu-i decesul.

 

Popularitatea diamantelor creste in Evul Mediu, odata cu descoperirea, in India, a unor pietre celebre, precum Koh-l- Noor sau Blue Hope, acestea fiind, in repetate randuri, asociate divinitatii. In perioada contemporana, tara sud-asiatica detine cel mai mare centru de lustruire a luxoasei pietre.

 

Cu toate acestea, rezervele Indiei in materie de diamante au fost insuficiente raportate la cererea in continua crestere a pietrei inzestrata cu simbolistica dragostei. Aceasta este „stinsa” de descoperirea diamantelor, consemnata in secolul al XIX-lea, in apropierea raului Orange din Africa de Sud.

 

Dupa sapte ani de cautari asidue, Australiei ii este validat, de asemenea, potentialul de producator de diamante, odata cu descoperirea, din anul 1970, a unor rezerve semnificative din piatra pretioasa.

 

2 octombrie 1979 a ramas consemnata in istorie ca data de identificare de catre geologi a conductei Argyle de langa lacul cu acelasi nume, acesta adapostind cel mai bogat depozit de diamante din lume si devenind cel mai mare producator mondial pe acest segment. Anual, locul pozitionat la este de regiunea Kimberly produce peste o treime de diamante in intreaga lume.

 

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.