Diamantele vintage – pro si contra

Diamantele vintage – pro si contra

„A diamond is forever” este celebra promisiune si cumva etalonul pentru o neindoielnica declaratie de dragoste. Ce stim intotdeauna este ca diamantul, ca si „sigiliul”, rezista generatiilor si cu siguranta promisiunilor. Asta face ca timpul sa „transmita” aceasta stafeta si noi, cei de acum, sa le punem mereu in valoare. Decizia de a le purta sau a le redesena, ori pur si simplu a le pastra este subiectul unei discutii legate nu numai de curente si stiluri.

Trebuie tinut seama de faptul ca astazi beneficiem de inalta tehnologie, iar in domeniul prelucrarii diamantelor si al evaluarii lor s-a investit foarte mult. Datorita cunostintelor si echipamentelor evoluate, monturile sunt mai sigure, fatetarea mai complexa si permit punerea in valoare mult mai bine.

Libertate de creatie

Aurul si platina au fost si sunt metalele folosite cu preponderenta in confectionarea bijuteriilor cu diamant. Sunt metale moi, usor de prelucrat. Acest lucru face ca imaginatia creatorilor de-a lungul timpului sa fie foarte putin ingradita. Curentele artistice si tehnologiile au influentat considerabil aceasta arta a confectionarii de bijuterii. A pastra bijuteriile si a nu le transforma in forme moderne este uneori o proba de respect fata de istorie sau de originile aristocratiei.

Tehnici vechi de montare

Diamantul ca atare, fara a fi montat, poate fi incarcat doar de o poveste mai deosebita, uneori nefericita, iar acest lucru se intampla cu atat mai mult cu cat este mai mare. Modul in care se prelucrau cu ceva vreme in urma nu era foarte avantajos. Efectele luminoase specifice nu erau optimizate sau puse in adevarata valoare. Astazi, se pot face corectii, insa cu pretul pierderii in greutate, iar acest lucru depinde si de priceperea bijutierului.

Ce se poate aprecia la o bijuterie vintage este maniera in care se lucrau acestea. Artistul-bijutier punea accentul pe minutiozitatea cu care confectiona. Filigramul era foarte apreciat si utilizat. Doar inalta societate isi putea permite sa detina obiecte de valoare.

Bijuteriile vintage – iz aristocratic

Aparitia masinilor de prelucrare a facilitat producerea in serie mare a bijuteriilor cu forme simple, minimaliste, iar rezultatele lor servesc cu succes patura de mijloc a societatii. Obiectele sunt apreciate prin valorile brandului de care apartin, construit in mare parte in departamentul de marketing.

Acceptarea si purtarea bijuteriilor vintage poate fi privita ca o dovada a liniei genealogice cu iz aristocratic sau ca o sensibilitate fata de acea perioada.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.