Caracterul ecologic, versatilitatea si preturile scazute sunt cateva dintre argumentele care functioneaza in favoarea legumelor ca materie prima pentru realizarea decorurilor din cadrul receptiei de nunta. In randurile ce urmeaza, va oferim cateva idei de utilizare a dovleacului ca obiect ornamental pentru ziua marelui “da”.

Caracterul ecologic, versatilitatea si preturile scazute sunt cateva dintre argumentele care functioneaza in favoarea legumelor ca materie prima pentru realizarea decorurilor din cadrul receptiei de nunta. In randurile ce urmeaza, va oferim cateva idei de utilizare a dovleacului ca obiect ornamental pentru ziua marelui “da”.

 

Pasul 1. Sectionati partea superioara a dovleacului cu ajutorul unui obiect taios, curatand, ulterior, cu ajutorul unei linguri interiorul sau.

 

Pasul 2. Utilizati un prosop umed pentru stergerea pe partea exterioara a legumei, utilizand un servetel pentru indepartarea picaturilor de apa ramase pe suprafata sa. Depozitati dovleacul intr-o zona bine ventilata, pregatindu-l pentru aplicarea vopselei.

 

Pasul 3. Acoperiti dovleacul cu un strat de vopsea aurie, lasandu-l sa se usuce. Aplicati un al doilea strat, procedand in acelasi mod.

 

Pasul 4. Repetati indicatiile oferite la Pasul 2 cu doi dovlecei de dimensiuni medii, creand dungi orizontale la fiecare doi centimetri in jurul acestora. Aplicati un strat de vopsea argintie, lasand leguma sa se usuce, dupa care repetati procesul.

 

Pasul 5. Acoperiti dovleceii cu un strat auriu de vopsea, lasandu-i sa se usuce.

 

Pasul 6. Aplicati o banda de-a lungul legumelor, pentru a impiedica exfolierea dovleceilor.

 

Pasul 7. Pe fiecare dintre aceste banderole, realizati modele ornamentale cu ajutorul unui creion cu pasta argintie, marginea acestora fiind incadrata de o nuanta argintie a unui alt dispozitiv de scris. Lasati vopseaua astfel aplicata sa se usuce.

 

Pasul 8. Intr-un buchet inalt si, totodata, colorat in nuante tomnatice plasati dovleacul

 

Pasul 9. Puneti cel mai mare dovleac in centrul mesei, dispunand legumele de dimensiune mica, respectiv medie in partea stanga a acestuia.

 

Pasul 10. Umpleti golul dintre acestea cu frunze verzi si pini.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.