Epilarea definitiva, o metoda din ce in ce mai dorita de femei!

Epilarea definitiva, o metoda din ce in ce mai dorita de femei!

Odata cu venirea verii, incep sa apara si vesnicele probleme legate de epilare. Pe langa tehnicile traditionale pentru indepartarea firelor de par nedorite de pe corp, o metoda din ce in ce mai dorita si utilizata o reprezinta epilarea definitiva.

Aceasta este intr-adevar si ceva mai costisitoare, dar avand in vedere ca te scapa de 90-95% din parul nedorit pentru cel putin 10 ani, fara ca ulterior parul sa mai fie la fel de des si aspru ca inainte, epilarea definitiva devine o metoda de indepartare a parului  mai economica pe timp indelungat decat vizitele periodice la salon.

epilare


Epilare definitiva

Epilarea definitiva reprezinta tratamentul prin care se obtine distrugerea permanenta a foliculilor de par in procent maxim posibil de atins de 90-95% cu variatii pentru fiecare zona a corpului.

Firele ramase dupa ciclul de sedinte de tratament vor deveni foarte subtiri si depigmentate, avand un aspect usor asemanator pufului. Rezultatele depind de: varsta, grosimea parului, adancimea la care sunt radacinile, tipul de piele, numarul de tratamente.

O mare dilema o reprezinta intrebarea daca acest tip de epilare este sau nu permanenta si definitiva.  Este o mare confuzie de termeni si de semantica in cazul acestui tratament. Tratamentul de fotoepilare – asadar cu laser sau Lumina Intensa Pulsata (IPL) – este temporar total, iar apoi este definitiv si partial.

Aceasta inseamna ca acest procedeu, ce necesita un numar de mai multe sedinte de tratament in functie de zona corpului, de culoarea si textura firului, culoarea pielii, varsta, sex etc, va da rezultate aproape totale – aproape tot parul tratat la un anumit moment va disparea dupa fiecare sedinta, urmand ca fire noi sa apara din alti foliculi, pana cand rezultatul obtinut – depinzand si de numarul de sedinte effectuate – va fi definitiv, dar partial.

Asadar, parul nu va mai creste, dar clereance-ul pielii de par nu va niciodata 100%, insemnand ca nu se poate obtine disparitia tuturor firelor de par. Totusi, ultimile fire ramase vor avea o textura mai fina si o culoare mai deschisa fata de firele de par de la inceputul tratamentului. Este epilare completa – adica nu mai ramane par aproape deloc, pentru un timp scurt, pana la urmatoarea sedinta, dar pe termen lung este partiala – 90-95% maxim cum am spus si pana acum, dar permanenta!

epilare


Inca un aspect foarte important de mentionat: epilarea definitiva poate avea un procent de clereance ( de curatare a zonei ) de maxim 95 %, care se atinge dupa un numar suficient de sedinte, dupa aproximativ 2 ani in care se realizeaza aceste tratamente la intervale de timp prestabilite conform zonei in care se realizeaza procedeul. Exista arii corporale ce raspund mult mai bine decat altele la fotoepilare, astfel ca de pilda pe gambe, axila si zona bikini vom putea putea realiza o epilare mult mai ampla ( intre 80-95 %fese sau spate ( 60 – 70 % ).

Lumina Intensa Pulsata tinteste cu precizie fara a leza epiderma, ridicand temperatura firului de par care conduce caldura la folicul. Aceasta cauzeaza distrugerea celulelor germinative responsabile de crestere.

Foliculul lezat devine incapabil sa mai produca fire de par, este eliminat printr-un proces fiziologic de catre sistemul imun in mod gradual producand permanenta sa disparitie si inlocuirea cu tesut non-functional.

Sedintele pot dura de la cateva minute pana la ceva mai mult de o ora, in functie de suprafata ce urmeaza a fi tratata. Numarul de tratamente necesare depinde de mai multi factori: tipul de piele si culoarea acesteia, grosimea si densitatea firelor de par. Multiple sesiuni de tratament sunt necesare pentru ca gradul de clereance sa se apropie de maximum posibil. Numarul acestor sedinte este variabil in functie de zona corpului pe care se realizeaza tratamentul de epilare definitiva.

In cursul consultatiei initiale ce precede initierea tratamentului ti se va face o evaluare a numarului de sedinte recomandate, ce este functie de mai multe variabile: zonele corpului pe care le doriti tratate, gradul de pilozitate, tipul de pigment al pielii si parului. Fiecare persoana este unica, astfel incat riguros stiintific este a nu se generaliza numarul necesar de sedinte pentru definitivarea tratamentului.


Majoritatea oamenilor tolereza tratamentul foarte bine. Disconfortul pe care il puteti resimti -minim este adesea descris ca o usoara gidilatura sau piscatura similara cu cea produsa de o banda de cauciuc.

Felul in care suprafata tratata se prezinta imediat dupa tratament variaza de la persoana la persoana, depinzand de amploarea procedurii si de tipul de piele. Efectele adverse – in rarele cazuri cand pot aparea – sunt de obicei minore. Poate aparea o inrosire in jurul foliculilor de par; acesta este un rezultat clinic de dorit ce indica raspunsul foliculului la tratament. Aceasta reactie dispare in maxim citeva ore. Pacientii se reintorc imediat la activitatea obisnuita.  Efectele adverse sunt rare si in general bine tolerate. Toate efectele adverse teoretic posibile va vor fi explicate de personal specializat in timpul consultatiei ce precede inceperea tratamentului si oricand este necesar pe parcursul tratamentului.

In momentul in care va decideti sa incercati epilarea definitiva, veti avea o consulatie cu unul dintre terapeutii clinicii alese, discutie in cadrul careia vi se va explica in detaliu fiecare pas al tratamentului, modul in care tehnologia utilizata duce la distrugerea radacinilor firelor de par, numarul estimativ mediu de sedinte pe care aveti nevoie sa le urmati pentru zona de tratament ce va intereseaza pentru a obtine o epilare definitiva intr-un grad cat mai mare de clereance.

Sursa: styleandthecity.ro

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.