Esti stralucitoare, draga mea!

Esti stralucitoare, draga mea!

Admiratia spontana pe care o genereaza aparitia unei mirese care radiaza de fericire nu se compara cu nimic. De fapt, miresele fericite au un secret al lor, prin care emana lumina. Lumina vine din privire, dinauntru, dar e si alimentata suplimentar de incantarea cu care viitoarea sotie isi descopera in oglinda frumusetea.

In economia acestei stari solare, machiajul are un rol fundamental si, pe de-o parte, traduce „starea de gratie”, pe de alta o induce. Un cerc vicios fericit, in care ce se asterne pe chip, e un compliment pentru privitor, dar si o confirmare a efervescentei interioare.

Oglinda, oglinjoara!

Care sunt pasii pentru a dobandi acea stralucire a carei sursa pare necunoscuta, dar ale carei efecte sunt evidente? Machiajul are multe de zis. Mai intai, un ten odihnit, netracasat, fara cearcane si bine rasfatat la cosmetica cu cateva zile inainte de marele moment este panza ideala pentru un make-up artist pregatit sa construiasca o opera de arta. Sigur ca solutii se gasesc si pentru cele care lasa totul pe ultimul moment, dar nu-i asa ca e mai bine sa avem cat mai putine exceptii de la regula, macar pentru un astfel de moment?

Si pentru ca tot vorbim de pregatiri, nu strica o experienta marina de cateva zile, cu soare, apa, spa si un pic de bronz inainte de ceasul ceremoniei. Mereu o piele un pic bronzata are un je ne sais quoi misterios, elegant si relaxat, oferind toate datele pentru armonia unor fotografii spectaculoase.

Despre armonie

Fondul de ten va fi, evident, in armonie cu cromatica epidermei. Si pentru ca decolteul, gatul, umerii si bratele vor fi dezgolite, mai ales pentru acelea dintre voi care se casatoresc vara, tot ce inseamna culoare trebuie sa „rimeze” firesc.

Fondul de ten destinat acoperirii suprafetelor largi de piele poate fi si el o solutie interesanta, uneori fiind dublat de acel fin produs “baume”, un fel de „roua de lumina„, care face ca intreg corpul sa straluceasca. Atentie, nu ne referim la cremele cu stelute sau alte minuni ale categoriei, pentru ca nu ne intereseaza kitsch-ul, ci dimpotriva, activarea acelor elemente secrete care ne ajuta sa construim in mod aproape subliminal aura de lumina: stralucirea e evidenta, dar n-ai stii de unde s-o iei. Exact acesta e genul de efect pe care il cautam.

Dincolo de mana buna

Se poarta turcoaz, auriu si corai. Toate, sunt activari distincte ale luminii: turcoaz-ul are verde, albastru si lumina, auriul e o interpretare a acesteia, corai-ul e un rosu cu lumina. Pe un ten uniformizat admirabil, unde nu stii cand incepe si cand se termina fondul de ten, accentele subtile de pink sau piersica asternute pe pometi si-un puf pe barbie dau dintr-o data volum chipului, subliniindu-i frumusetea.

Sprancenele incondeiate armonios merita sa defineasca spatiul unde se asterne un strop de culoare la limita interioara a ochiului, atat cat sa valorizeze irisul.

Nu cred in electric

Pe cate dintre noi nu continua sa ne emotioneze fotografiile cu aer patinat? Sunt mirese contemporane care isi cer sedintele foto doar in grila lui sepia, cautandu-si cadrele memorabile in case cu aer de altadata. Si e de inteles. Momentul casatoriei are ceva magic si atemporal. Este si motivul pentru care in machiajul mireselor mele evit excesele, vibratia metalului dur si aleg pastelurile diafane, delicioase.

Cu exceptia mireselor punk, machiajul cu dozaje cromatice soft ramane singura formula pe care o recomand celor care vor sa-si  priveasca si peste 30 de ani imaginile de la casatorie, ca si cum s-ar uita peste o carte cu povesti sau peste un album de arta fotografica, unde modelele sunt fara cusur.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.