Forma chipului dicteaza in procesul de alegere al voalului

Forma chipului dicteaza in procesul de alegere al voalului

Daca unele dintre mirese prefera sa isi canalizeze intreaga atentie in directia coafurii din ziua hotaratului “da”, o a doua categorie, situata la polul opus, se concentreaza asupra voalului ce le va imbraca chipul in cadrul marelui eveniment. Indiferent de situatia in care va regasiti, in randurile ce urmeaza va oferim cateva sfaturi pentru alegerea voalului potrivit formei chipului dumneavoastra.

 

Cele sapte tipuri principale de forme ale fetei

Specialistii au identificat nu mai putin de sapte forme de chipuri recurente – cea ovala, rotunda, alungita, inima, hexagonala si patrat. Daca primele patru sunt rotunjite, ultimele se caracterizeaza printr-o sumedenie de unghiuri si colturi. Pentru a determina forma chipului, incepeti prin a indeparta parul ce il incadreaza.

Fata ovala este usor de diferentiat, fiind mai degraba lunga decat lata, in vreme ce aceea rotunda se caracterizeaza printr-o distanta egala din orice punct, care are drept reper nasul. Astfel de chipuri sunt confundate, nu de putine ori, cu cele ovale, ceva mai inguste decat acestea.

Fata in forma de inima, in schimb, se caracterizeaza printr-o frunte lata si o barbie ingusta. Ceva mai rar intalnita, forma hexagonala prezinta laturi “unghiulare”, afisand o frunte scurta si o latime maxima la nivelul tamplelor.

Egal ca latime la nivelul pometilor tamplelor si maxilarului, chipul patrat se caracterizeaza prin unghiuri foarte pronuntate

Forma chipului, element-cheie in alegerea voalului

Cele mai norocoase sunt miresele ale caror chipuri prezinta o forma ovala si de diamant, care au posibilitati nelimitate in ceea ce priveste alegerea voalului din ziua cea mare. Astfel, tinerele cu o fata rotunda pot beneficia de un voal lung, care va estompa latimea acesteia, acesta fiind recomandat, totodata, si maxilarului patrat, alaturi de o pereche de cercei de tip candelabru.

Specialistii sfatuiesc miresele cu un chip alungit sa opteze pentru o diadema in completarea voalului, in vreme ce chipului hexagonal ii sunt recomandate voalurile voluminoase, care vor imprima chipului un strop de simetrie.

Demne de luat in considerare in procesul de alegere al voalului din ziua marelui “da” sunt rochia de mireasa, structura corpului si tema nuntii.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.