Fotografii formale in cinstea DA-ului

Fotografii formale in cinstea DA-ului

Mai bine de un secol, fotografiile de nunta s-au redus strict la portretele formale. Si pentru ca imaginile sa aiba o calitate superioara, nu lipsea lumina. De aici venea si principala provocare pentru miri – de a nu se misca in timpul sedintei foto.

Insa tehnologia a evoluat si la fel si fotografia. Asa ca mai nou mirii pozeaza cat se poate de neconventional. Chiar daca astfel de imagini au farmecul lor, trebuie sa recunoastem ca nimic nu poate inlocui fotografiile formale, care au un pronuntat aer vintage si par sa trimita catre trecutul “nuptial” al familiei.

 

Alegerea fotografului de nunta

Insa decizia de a opta pentru fotografii formale nu este dcat primul pas in planificarea unei nunti. Iar pentru a nu te incurca in acest detaliu pe ultima suta de metri, cel mai bine ar fi sa incepi cu sase luni inaintea nuntii prin a iti face o lista cu fotografii care se potrivesc stilului si personalitatii tale.

Continua prin a programa interviuri cu cel putin doi-trei dintre ei, acordand o mare atentie fotografiilor lor, mai cu seama celor formale.

Nu evalua doar competenta tehnica a fotografului! Ofera o importanta la fel de mare sentimentului pe care il transmit fotografiile.

Tine cont ca sedinta foto este la fel de importanta ca primul dans al mirilor. Asa ca daca zambetul de pe chipul tau se va regasi si in privrea celor care vor privi peste ani albumul foto, scopul a fost atins.
 
Unde si cand?

Dupa ce te-ai decis asupra fotografului, trebuie sa incepi sa te gandesti la spatiul unde se va desfasura sedinta foto. Iar aici ai la dispozitie doua solutii: inainte si dupa ceremonia de casatorie.

Cei mai multi dintre fotografi pledeaza pentru o sesiune foto dupa ce au spus “da”, iar principalul argument este tocmai atitudinea relaxanta pe care o adopta mirii.

In cazul in care iti doresti o ceremonie de casatorie in a doua jumatate a zilei, nu mai beneficiezi de aceeasi flexibilitate. Asa ca sedinta foto trebuie programata devreme, tocmai pentru a beneficia de lumina naturala a zilei.

Nu mai putin lipsita de importanta este selectarea locului unde se va desfasura sesiunea de fotografii. Regula de aur este sa te ghidezi dupa un fundal care sa nu se modifice in functie de momentele zilei.

Iar aici te va ajuta priceperea fotografului tau, alaturi de care vei vizita locul propus de tine. Tot el va gandi in prealabil planul sedintei foto.

Cum totul a fost pus la punct, nu iti ramane decat sa te bucuri de albumul minunat de fotografii care va fi gata, cel mai probabil, dupa ce te vei intoarce din luna de miere.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.