Fotograful la nunta

Fotograful la nunta

Nunta este cel mai predictibil, dar si cel mai impredictibil eveniment din punct de vedere fotografic. Cursul zilei este in mod obisnuit acelasi, dar lucruri neasteptate apar.  

Reusita unui reportaj foto este combinatia perfecta dintre eveniment, stil si sensibilitate pentru ca sarbatoarea sa nu fie perturbata, nici de catre tehnica, nici de catre fotograf.

wed1

 

Ce va doriti de la un fotograf de nunti

Garantia ca veti primi fotografii de calitate din care nu va lipsi nici un moment important. Dar, mai ales, asteptati sa spuna o poveste, sa imortalizeze cea mai speciala zi din viata ta.

Oriunde ar fi nunta, fotograful te urmeaza si este alaturi de tine in cele mai speciale momente pentru a capta emotiile si personalitatile care fac aceasta zi speciala pentru tine.
Fotografiile de nunta sunt o combinatie dificila intre fotografia de reportaj si cea de studio.

fotograf

Un adevarat fotograf de nunti trebuie sa cunoasca tehnicile de reportaj, pentru a putea urmari actiunea si utilizarea luminilor suplimentare in vederea realizarii fotografiilor de calitate, in cazurile in care timpul o permite. Insa, el are si echipament performant pentru a putea realiza cele mai bune imagini in conditiile unei nunti unde nu poti dirija evenimentele.

Nu in ultimul rand, un fotograf de nunti trebuie sa fie pregatit cu aparatura de rezerva daca o piesa esentiala cedeaza in timpul nuntii voastre.

Alegerea unui fotograf de nunta

Alegerea unui fotograf de nunta se face pe baza imaginilor prezentate (portofoliu). Acesta poate fi un site pe internet sau un set de fotografii pe care le puteti vedea in cadrul unei intalniri preliminare.

Ar fi bine sa vedeti imaginile de la o nunta completa, nu numai selectia celor mai reusite imagini realizate de acesta in toata cariera.

 

Apoi, trebuie sa comparati daca costul serviciilor fotografului ales se incadreaza in bugetul vostru, cat timp sta la nunta, ce primiti, cat dureaza de la prelucrarea pozelor pana la livrarea albumului final. Este bine sa cereti si negativele fotografiilor, daca dupa o vreme veti dori sa le multiplicati.

In cele mai multe cazuri ar trebui sa cauti un fotograf cam in acelasi timp cu inchirierea unei sali de mese. De obicei, cei mai multi fotografi sunt luati cu sase luni sau un an inainte.
Ca sa gasiti un fotograf bun, puteti incepe cautarea la targurile de nunti din orasul vostru, pe paginile de internet sau sa intrebati prietenii si rudele care au avut recent nunta ce fotograf au folosit.

Fotografi amatori

Multi dintre invitatii care detin si un aparat de fotografiat vor imortaliza nunta. Fiecare dintre ei va obtine cateva imagini foarte reusite, iar cu putin noroc, adunand aceste imagini de la toti prietenii, veti obtine un set cat de cat complet.

Fotografiile realizate de prieteni sunt foarte importante pentru atmosfera generala pe care fotograful oficial nu o poate acoperi.

fotograf

 

Fotografi profesionisti care fotografiaza nunti in timpul liber

 Majoritatea sunt angajati ca fotoreporteri si beneficiaza de aparatura din partea firmei la care lucreaza.

Avantajul este ca sunt capabili sa fotografieze decent un eveniment, iar costurile sunt extrem de abordabile. Dezavantajul il constituie faptul ca, de obicei, nu prelucreaza pozele, iar daca este un eveniment important care se suprapune cu nunta voastra, exista posibilitatea sa ramaneti fara fotograf.

Fotografi de nunti  

Acestia ar trebui sa fie cei mai potriviti pentru a le incredinta sarcina de a va fotografia nunta. In primul rand, vedeti daca are un portofoliu, apoi verificati atent detaliile financiare.

Daca preturile sunt mici, fotograful nu-si poate permite aparatura foarte performanta, cu atat mai putin echipament de rezerva.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.