Home / Beauty  / Ingrijire  / Fructele care dauneaza danturii

Fructele care dauneaza danturii

Unele fructe, desi sunt extrem de sanatoase, pot avea o actiune daunatoare asupra dintilor. Medicul nutritionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, cateva exemple de astfel de alimente.

 

“In principiu, dintii sunt organe cu structuri foarte stabile si rezistente la agresiuni de orice fel. Totusi, alimentele, stagnand pe suprafta lor, pot avea actiune cariogena, mai ales daca sunt lipicioase/ aderente si bogate in carbohidrati”, a explicat Corina Zugravu.

Unele dintre fructele care pot ataca dintii sunt bananele, pepenele galben sau mango. La acestea se adauga fructele acre, bogate in acizi organici.

“Un exemplu la indemana sunt bananele: dulci si lipicioase. Similar este si mango sau pepenele galben. Sa nu uităm ca toate fructele sunt bogate in carbohidrati ce pot fi fermentati de flora din gura, transformandu-se in acizi care pot ulterior sa atace smaltul si sa provoace carii. In plus, si fructele mai acre, bogate in acizi organici, se pot dovedi agresive pentru dinti”, a precizat nutritionistul.

Citeste articolul intreg pe www.rtv.net

POST TAGS:

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT