Furatul miresei

Furatul miresei

Probabil cel mai asteptat moment al nuntii legat de traditii este furatul miresei. Barbatii prezenti la eveniment incearca tot soiul de strategii pentru a fura mireasa. Lucrurile se pot complica daca aceasta nu vrea sa se lase furata, si atunci trebuie pregatita o strategie extrem de convingatoare.

Unele mirese se lasa furate de dragul spectacolului, mai ales pentru ca mirele va fi supus la diverse incercari ca sa o recupereze (spre exemplu, ii va face serenade sau o declaratie de dragoste, suficient de convingatoare pentru ca mireasa sa se intoarca).

De regula, mireasa era furata de catre cavalerul de onoare. Cu timpul insa, cam oricine poate fi „faptasul”. Invitatii si mai ales mirele vor fi anuntati de disparitia miresei, moment in care proaspatul sot are doua variante la dispozitie: fie o rascumpara, fie o cauta. A doua varianta s-a dovedit a fi cea mai ineficienta pana acum, pentru ca imaginatia „infractorilor” este destul de vasta.

Locuri de „ascuns” mireasa

De cele mai multe ori, mireasa este luata pe sus si dusa in diverse locuri gandite de „hoti”. Un gest frumos ar fi ca cei care au furat-o sa o intrebe unde ar vrea sa fie dusa, mai ales daca mireasa a „colaborat” si s-a lasat furata. Astfel, ca locuri in care sa ascundeti mireasa puteti apela la:

    • parcuri (eventual si parcuri de distractii)
    • spectacole de stand-up comedy
    • un loc in care isi doreste sa ajunga
    • o plimbare cu trasura prin oras
    • intr-un club sau la karaoke
    • eventual, la o alta nunta, daca nu este superstitioasa (se spune ca nu este bine ca doua mirese sa se vada in ziua nuntii)
    • la o cafenea chic
    • la un spectacol… pentru femei
    • la un salon de masaj
    • la un salon, sa isi refaca machiajul si coafura
    • la un concert

Dovada furtului

Faptasii trebuie sa-i dovedeasca mirelui ca ei au furat mireasa, aducand un pantof de-al acesteia. Evident, mirele ar trebui sa stie ce poarta sotia lui, pentru ca altfel poate sa ofere recompensa altcuiva. Se spune ca mireasa nu trebuie sa paseasca desculta, deci hotii vor fi nevoiti sa o care pe brate inapoi.

In unele zone, exista obiceiul ca unul dintre hoti sa se imbrace in mireasa, incercand sa obtina recompensa. Din momentul in care mirele a primit „dovada”, incep negocierile pentru rascumparare. Exista doua posibilitati: fie mirele ofera obiecte pentru rascumparare, fie este pus sa cante, sa danseze, sa se dezbrace, sa recite etc.

Cine plateste rascumpararea

Se spune ca pana la miezul noptii, nasul trebuie sa aiba grija de mireasa. De aceea, daca aceasta este furata pana la ora 0:00, nasul va trebui sa ofere recompensa. Daca mireasa este furata dupa miezul noptii, mirele este cel care va trebui sa faca tot posibilul sa o recupereze.

Alte detalii inedite

Exista nunti la care se fura mirele sau chiar ambii soti. Mirele trebuie sa se pregateasca in noapte nuntii cu toate armele, astfel incat declaratia lui de dragoste sa fie cat mai convingatoare, in cazul in care mireasa il supune la acest test. Exista mirese care nu se lasa furate sau care, din contra, nu s-au mai intors la nunta, din diverse motive (spre exemplu, mirele nu au oferit o recompensa si nu a fost de acord cu furatul). Au fost si nunti la care mirii au avut momente de gelozie, care au stricat atmosfera. De aceea, ar fi bine sa nu uitati ca este vorba despre un joc, menit sa inveseleasca si sa destinda atmosfera la petrecere.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.