Idei pentru desertul nuntii in stil italian

Receptiile de oficiere a casatoriei specifice „tarii lui Dante” se caracterizeaza prin romantism si vivacitate. La randul lor, preparatele culinare constituie una dintre piesele centrale pe care se sprijina cultura italiana, alaturi de deserturi, considerate punctul culminant din ziua marelui „Da”.

 

Note traditionale de migdale zaharisite

Torturile de nunta lipsesc cu desarvarsire din meniul nuntilor traditionaliste, acestea fiind suplinite de celebrele migdale zaharisite. Datinile italienesti le atribuie acestora semnificatia uniunii dintre doua personalitati diferite, prin prisma imbinarii dintre gustul dulce si, deopotriva, sarat al migdalelor.

 

Cannoli, mandria italienilor

In traducere literala „tub micut”, Cannoli este un desert de forma si marimea unui deget, avand la baza ingrediente, precum: paste, unt, zahar, branza Rocitta si Succade (bucati uscate de citrice). Localnicii atribuie acestui desert denumiri, de tipul Cannulicchi sau Sicilian Cannoli, pentru a ii pastra identitatea care l-a consacrat.

 

Gelato, „cea mai buna inghetata din lume”

Specialistii in gastronomie recomanda asezonarea gelato-ului italian cu tortul din cadrul momentului festiv. Dublat de avantajul disponibilitatii sale intr-o varietate de arome, acesta propune crema de alune, ciocolata si zmeura, in completarea torturilor din vanilie.

 

Bufetul vienez, de la Cannoli pana la nuci

Nunta realizata in stil italian atrage dupa sine flexibilitate in ceea ce priveste deserturile servite in cadrul sau, in randul carora se inscriu: Cannoli, bomboanele de patiserie, fursecurile, biscuitii, tartele de fructe si nucile.

Mostenitoare imperiului Swarovski - nunta de vis

Cand esti mostenitoarea unui imperiu de talia celui detinut de...

Vocea Elsei din Frozen s-a casatorit

Indina Menzel, superba voce a Elsei din desenul animat Frozen,...

Leave your comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.