Impletituri florale

Impletituri florale

Impletiturile florale au fost din cele mai vechi timpuri folosite pentru a infrumuseta diferite evenimente sau vesminte. Incepand cu impletirea florilor in parul fetelor ce urmau a fi maritate pana la impletirea florilor printre aplicatii de pe rochiile ce urmau a fi purtate.

O varianta foarte cunoscuta si des folosita este crearea coronitelor realizate pentru diferite momente speciale in viata, cum ar fi graduarea unui nivel educational sau chiar in cazul mireselor ce folosesc voal si doresc sa-l completeze cu diverse flori, care de obicei se gasesc si in buchetul miresei.

Impletiturile florale pot fi de diferite forme si practic singura limita este imaginatia celui care lucreaza cu ele. Foarte folosite sunt si „buchetele” in forma de evantai si impletiturile curgatoare pe peretii locatiilor unde au loc diversele evenimente. In ultimul caz mentionat, florile pot fi atasate direct peretilor sau unor impletituri decorative din crengute de corn ori salcie unde, de asemenea, pot fi adaugate si frunze de eucalyptus sau ruscusaculeatus.

Impletituri

Florile recomandate a fi folosite in astfel de aranjamente sunt de obicei cele mici, usoare, cum ar fi orhideea de diferite tipuri, dendrobium, mokkara, arantherasauphalaenopsis sau chiar miniroze, stephanotis, chamelaceum. De asemenea, pentru coronite sau impletituri in par se recomanda orhideele de dimensiuni mici, freziile, gypsofila, chamelaceum etc.
Un bun ajutor in crearea acestor tipuri de aranjamente ar fi folosirea cu precadere a tipurilor de flori cu tulpinile foarte maleabile si care sunt rezistente in conditii de deshidratare.

 

Impletituri

In realizarea impletiturilor se pot utiliza, de asemenea, si mici tuburi din plastic sau sticla pentru a ajuta hidratarea florilor si pentru pastrarea lor intr-o forma optima cat mai mult timp. Aceste mici tuburi sau eprubete pot fi foarte usor atasate pe suportul care serveste ca si baza de realizare a aranjamentelor.

Datorita dificultatii realizarii aranjamentelor impletite, este necesara o buna pregatire a materialelor si o buna alegere a tipurilor de flori. Nu sunt intotdeauna accesibile tuturor evenimentelor, deoarece costurile nu sunt tocmai mici si totodata necesita mult timp dedicat realizarii lor.

In schimb, pentru cei care au posibiltati de a acoperi costurile pentru un eveniment decorat in acest fel, le recomandam cu tarie aceasta alegere, deoarece aduc un mare plus de clasa si creativitate oricarui eveniment.

 

Impletituri

Recomandari si buchete:
Irene van der Geest, Floraria Olandeza

Share this post
Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.