In ton cu vara

In ton cu vara

Sezonul varatic vine impreuna cu cele mai multe combinatii de tinute, atat coloristic, cat si tematic.

In cazul in care doresc sa-mi organizez o nunta cu specific romanesc si aleg sa port o ie drept camasa, cum pot asorta restul costumatiei cu aceasta?

Daca specificul nuntii este romanesc si se respecta toate caracteristicile unei astfel de tematici, solutia este ca intreaga costumatie, atat a mirelui, cat si a miresei, sa respecte portul popular specific zonei alese. In acest caz, ar fi de preferat ca, pentru eveniment, invitatii sa fie anuntati de tematica si sa incerce sa vina imbracati adecvat pentru a spori impactul vizual. Daca alegeti insa doar ia drept element traditional, trebuie cautat un model mai discret al acesteia si trebuie purtata eventual numai cu vesta si pantaloni negri, deoarece prin amestecarea stilurilor riscati ca tinuta sa se indrepte catre zona „kitsch”.

ii

Daca vreau sa introduc doar un element cu specific romanesc in tinuta din ziua nuntii, care ar fi variantele pentru acesta?

Depinde foarte mult de tinuta aleasa, dar nu sunt foarte multe variante de luat in calcul. Un exemplu ar fi cel amintit mai sus. Un altul ar putea fi urmatorul: mirele sa poarte un costum negru si camasa alba, iar de la un moment dat, cand renunta la sacou, sa poarte in loc de vesta un ilic brodat de mana, cu motive traditionale.

Ce tip de costumatie s-ar apropia cel mai mult de stilul specific romanesc (sacoul, smochingul, redingota etc.)?

Sunt stiluri total diferite: unul elegant si celalalt etno. Este dificil sa gasim similitudini intre ele. Am vazut ca unii cantareti de muzica populara poarta suman care, in opinia mea, ar aduce putin cu redingota tunica, dar este doar o speculatie. Pe de alta parte, ilicul din portul popular, si nu doar de la noi, este stramosul vestei moderne.

Ce materiale imi recomandati sa aleg pentru un costum de ceremonie pe timp de vara?

Daca tematica evenimentului o permite, va sugerez inul. Daca nu, matase, lana cu mohair sau lana cu matase. Pentru camasa, bumbacul este intotdeauna o alegere sigura si confortabila.

Ce culori sunt recomandate in acest anotimp calduros?

Pentru ceremonia de zi, cununia civila si biserica – daca se desfasoara pana in ora 18 – recomand culori deschise, precum alb, bej, gri deschis cu dungi albe, bleu melanj. Pentru restaurant, ceremonie ce are loc de obicei dupa ora 18, recomand tesaturi inchise la culoare, ca de exemplu negru, negru cu argintiu, maro inchis, bleumarin cu luciu din material.

uu

Cravata, papionul sau vesta sunt accesorii care imi taie rasuflarea. Pot renunta la acestea sau ce alta varianta imi sugerati?

Parerea mea este sa nu renuntati la cravata sau papion, de preferinta pe toata durata ceremoniei, pentru simplul motiv ca trebuie sa fiti impecabil pana la final sau, mai bine zis, pana la poza finala. Spun acest lucru tocmai pentru ca pozele vor dainui mai multe generatii si ar fi pacat sa nu fiti in cea mai buna forma doar pentru ca ati refuzat un efort de cateva ore. Am si o veste buna: nu trebuie sa purtati vesta pe sub sacou, mai ales ca de cele mai multe ori nici macar nu se vede. Tineti vesta separat si purtati-o doar in momentul in care renuntati la sacou. In cazul anumitor tinute de ceremonie, nu este inestetic sa renuntati la cravata, lavaliera sau papion, odata cu trecerea la tinuta mai lejera, ce contine doar vesta, fara sacou. Acest lucru nu ar trebui totusi sa se intample inainte de miezul noptii.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.