Ingrijirea inelului de logodna cu diamant

Ingrijirea inelului de logodna cu diamant

Procesul dificil de extractie, raritatea si eleganta – iata cateva dintre motivele care justifica valoarea diamantelor, al caror pret este reglementat la bursa de preturile industriei internationale, pe seama indicatorilor de tipul „cerere” si „oferta”. Fiind, prin urmare, o investitie pentru toata viata, acesta necesita o ingrijire pe masura.

 

Intretinerea diamantelor, un proces minutios

 

Scoateti-va inelul cu piatra de diamant, cand va spalati mainile, inotati sau sunteti implicata in alte treburi casnice. Substantele chimice, de tipul clorului, agentilor de curatare si uleiului de piele pot afecta considerabil luciul „pietrei inocentei”, conducand la deteriorarea sa si, in cele din urma, la desprinderea acesteia din arhitectura inelului.

 

Curatati-va inelul cu diamant, cel putin, o data pe saptamana, folosind o perie moale, imbibata in apa si sapun. Specialistii recomanda, de asemenea, curatarea cu ultarsunete sau dispozitive, responsabile de trimiterea vibratiilor in randul bijuteriei, aceasta conducand la eliminarea fisurilor. Uscati, ulterior, inelul cu ajutorul unei hartii.

 

Cand nu purtati piatra care a facut din Australia cel mai mare producator de diamante, depozitati-o intr-o panza, separat de restul bijuteriilor, care i-ar putea provoca zgarieturi. In cazul in care constatati, totusi, ciobirea „pietrei inocentei”, apelati la serviciile unui bijutier, reparand-o pe cat de repede posibil.

 

Diamantele s-au format in adancurile nucleului, la o temperatura de peste 1800 de grade Celsius, specifica metalelor aflate in stare lichida. Producatorii de diamante dezvaluie ca prelucrarea unei pietre de un carat, echivalentul a 0,2 grame, necesita nu mai putin de 250 de tone de minereu.

 

Cele mai pretioase diamante sunt colorate in nuante de galben, verde, albastru, rosu, negru sau verde, pretul acestora ajungand pana la zeci de mii de euro.

 

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.