Inspira-te din nuntile la greco-romani!

Inspira-te din nuntile la greco-romani!

Greco-romanii aveau grija sa isi planifice nuntile astfel incat sa nu intre in dezacord cu zeita Afrodita, care simbolizeaza iubirea. Extravaganta, ca si istoricul consistent al progreselor artistice, stiintifice si culturale au fost cu desavarsire ilustrate in decorul nuntilor greco-romane.

 

Tinute vestimentare

Temperaturile peste limita superioara in cea mai mare parte a anului i-a determinat pe greco-romani sa se indrepte catre tinutele lejere. In plus, hainele erau alese intotdeauna in nuante deschise la culoare pentru a nu atrage caldura dogoritoare a soarelui. Pietrele precum ametistul si turcoazul erau de cele mai multe ori incorporate in bijuterii.

Preparate culinare

Petrecerea organizata in cinstea uniunii celor doi era gazduita de parintii unuia dintre miri. Mesele erau servite de multe ori in locuinta parintilor miresei pentru ca ulterior totul sa se desfasoare in casa mirelui. Ocazional, sarbatorile se derulau intr-un templu.

Mireasa

Planificarea constituia una dintre cele mai importante etape ale ceremoniei de casatorie pentru mireasa. Asa ca mama acesteia isi asuma intrega responsabilitate pentru pregatirea rochiei de mireasa.

Stilul arhitectural

Arhitectura greco-romana are ca trasatura esentiala extravaganta, structurile ornamentale fiind destinate omagierii zeilor. In masura in care va doriti sa preluati din stilul greco-roman, va recomandam sa optati pentru piese arhitecturale impunatoare in alb.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.