Intre clasic si traditional – Johanna Hehir

Intre clasic si traditional – Johanna Hehir

Casa de moda Johanna Hehir se situeaza in prezent in topul 10 al celor mai faimoase branduri din Londra si Anglia. Johanna a studiat in Dublin design-ul vestimentar de specialitate si a creat costume de scena pentru Abbey Theatre, inainte de a se muta la Londra, unde pentru cinci ani a colaborat cu nume celebre, precum Zandra Rhodes, Warehouse si Catherine Walker, designerul Printesei Tarii Galilor.

In 1989 a ales, impreuna cu sotul ei Paul, viitorul partener de afaceri, sa se mute in Australia. Decizia celor doi a fost in mare parte influentata de oportunitatile pe care le oferea in acea perioada industria de moda australiana tinerilor care doreau sa isi deschida propria afacere, dar si de criza economica din Anglia anilor 1990. Melborne a ramas, pentru urmatorii opt ani, orasul in care au desfasurat o activitate prospera si care a propulsat numele Johanna Hehir in topul celor mai apreciate case de moda pentru mirese.

Insa designerului i-a lipsit in tot acest timp stimularea si provocarea pe care o ofera industria de moda din Europa si in 1997 a decis sa mai acorde o sansa Angliei. Urmatorii ani in Londra s-au pronuntat extrem de favorabil pentru casa de moda Hehir.

Johanna recunoaste ca aceasta mutare, Australia – Anglia, este cea mai importanta realizare din cariera ei profesionala, iar acest lucru se vede in fiecare zi.

Ce te inspira si motiveaza in activitatea zilnica?

Spiritul competitiv si provocarea pe care o ofera industria de moda, in special segmentul care se adreseaza mireselor si nuntilor.

Cum imbini stilul clasic cu cel modern?

Imbin rochiile cu linii clasice sau traditionale cu cele cu o croiala lejera, intr-un stil relaxat. Secretul, daca pot sa ii spun asa, consta in materialele pe care le folosesc.

Despre ultima colectie?

Toate colectiile mele pentru mirese interpreteaza moda zilelor noastre, astfel incat femeia moderna apreciaza rochiile pe care le prezint, indiferent de sezon. Creez pentru diferitele tipuri de corp si in functie de personalitatea clientei.

Ce culori si tipuri de materiale folosesti?

In mare parte matase italiana si dantela franceza. In Anglia, miresele prefera ivoire si crem, pe cand in tarile mediteraneene, femeile sunt complementate mult mai bine de culori precum alb, datorita tenului masliniu. Totul depinde de ele.

Cum evolueaza relatia designer – client, din prima zi si pana la final?

Conteaza foarte mult tipul de serviciu pe care clienta il solicita. Pentru rochii la comanda creez, de obicei, un tipar unic. Urmeaza o serie de cel putin trei probe la care trebuie sa se prezinte viitoarea mireasa, in functie de stilul tinutei si gradul de dificultate al croielii. De asemenea, prin intermediul website-ului nostru, ofer tipare standard si serviciul “made to measure” viitoarelor mirese care nu locuiesc in Anglia si nu dispun de un buget pentru a calatori.

Ce recomanzi miresei pentru sezonul de toamna-iarna?

Depinde foarte mult de stilul personal al viitoarei mirese, tipologia acesteia si felul nuntii. Spre exemplu, unei nunti traditionale, care se desfasoara la biserica, recomand o rochie in forma de “A” si voal. Insa, sincer, in ziua de astazi nu mai exista reguli bine setate, ci doar foarte multa libertate de exprimare, chiar si pentru ziua cea mare.

Ce recomanzi unei viitoare mirese romance care doreste sa poarte o creatie Hehir?

O binemeritata calatorie la Londra si o experienta, sper, extrem de placuta in studioul Hehir. Sau, in functie de buget, isi poate comanda si ajusta rochia prin intermediul website-lui casei noastre de moda, www.johanna-hehir.co.uk.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.