Invata sa te machiezi corect!
In acelasi fel in care viata de cuplu implica o dimensiune a viitorului, machiajul unei mirese trebuie foarte bine adaptat, astfel incat sa nu creioneze niciodata in timp o imagine desueta, ci sa ramana la fel de actuala. Iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, se impune o prima regula: tehnica aleasa trebuie sa fie una care tine de clasic.
Cromatica machiajului clasic este mai putin generoasa si exclude din start anumite nuante, cele favorite pentru machiajul ochilor fiind cele calde, naturale precum declinarile maroului, nuantele de gri, pruna, mov, roz. Buzele vs. pometi ies din acest tipar, lasand spatiu nuantelor de piersica, roz pal, bej vs. teracota.
Evidentierea ochilor
Eyeliner-ul negru ramane prezent in peisajul machiajului clasic si presupune o mecanica a mainii si o precizie foarte buna. Cat despre eyeliner-ul alb, chiar daca precizia tehnicii exista, el trebuie folosit totusi cu multa moderatie. Momentan inca il mai gasim pe chipul modelelor ce defileaza pentru prezentari haute couture, unde automat machiajul este impins la extrem, avand multe tuse teatrale. Insa acest gen de dramatism nu este deloc recomandat pentru un machiaj clasic.
Efect de marire
Cu eyeliner-ul alb, subliniind ochii pe rama inferioara printr-o dunga extrem de subtire, se poate obtine un efect ce are rolul de a mari forma ochilor. Un efect similar, dar mult mai natural se obtine prin aplicarea creionului khol alb pe conjunctiva ramei inferioare a ochilor, ce are si avantajul de a face ca ochii sa para mai odihniti. Un alt rol al aplicarii eyeliner-ului alb in unghiul intern al ochilor este acela de a departa ochii. La acest rezultat se mai poate ajunge si cu ajutorul unui fard deschis, metalizat, aplicat cu o pensula umezita ce intensifica culoarea.
Un lucru trebuie retinut vizavi de tusul in nuanta neagra sau alba: negru intensifica privirea, iar cel alb mareste forma ochilor. Intre modificarea destul de teatrala obtinuta prin aplicarea tusului alb, mai degraba optez pentru intensificarea conturului ochilor in negru.
Asorteaza machiajul la culoarea rochiei
Un alt aspect destul de important in aplicarea corecta a machiajului este faptul ca, in timpul probei de machiaj, ar trebui sa fii imbracata in culoarea rochiei. Fie alb sau ivoire, aceasta culoare este foarte deschisa, dand o luminozitate mare chipului, astfel trasaturile sunt diferit evidentiate.
Asadar, pe langa culoarea deschisa a hainei in partea de sus, mai trebuie sa tii cont si de sursa de lumina unde iti faci machiajul. Sursa corecta de lumina trebuie sa fie una naturala, exclus lumina de bec sau de neon. Cel mult, la final, machiajul poate fi verificat in lumina artificiala pentru a observa transformarea acestuia.
Cel mai important este in definitiv sa tinem cont de faptul ca machiajul din ziua nuntii nu trebuie sa produca o metamorfoza. Schimbarea survenita e recomandabil sa fie una extrem de armonioasa si sa puna in valoare frumusetea nativa mai mult decat artificiul machiajului.
There are no comments