Invitatii de nunta: detalii esentiale

Invitatii de nunta: detalii esentiale

Forma, culoare, fontul folosit pentru a scrie detaliile nuntii tale pe invitatie sunt extrem de importante. Dar mai mult decat orice conteaza mesajul pe care il vei transmite invitatilor.

Asa ca ai grija ca nu cumva, in graba specifica nuntii, sa ratezi cateva elemente cheie pe care ar trebui sa le incluzi in textul invitatiei.

E foarte important ca textul invitatiei tale sa le ofere invitatilor tai toate detaliile despre locatia si data nuntii dar si despre stilul general al evenimentului.

invitatii

 

1. Nunta ta si cei mici

Nu uita sa notezi in invitatie daca evenimentul permite accesul copiilor. Poti include in text “copii vor putea participa doar la ceremonia religioasa” sau “ne pare rau dar copii nu sunt invitati”.

Daca vei permite accesul celor mici ar fi indicat sa ii incluzi in text, adreseaza invitatia catre “Domnul si Doamna Popescu, Irina si Adrian” – adaugand numele celor mici dupa numele parintilor.

Pentru copii mai mari de 16 ani ar trebui sa te gandesti la emiterea unor invitatii individuale, in care sa ii inviti fie singuri sau impreuna.


invitatii

 

2. Invitatii pentru persoanele singure

E politicos sa incluzi in textul invitatiei “Domnul/Doamna Popescu si invitati” chiar daca stii ca domnul sau doamna in cauza vor veni neinsotiti la nunta ta.

Daca nu vrei sa ai parte de surprize poti sa notezi si numarul maxim de invitati/invitate ce pot sosi la nunta ta. Dupa cuvantul invitat poti adauga o steluta cu legenda in josul invitatiei “numarul invitatilor trebuie limitat la doua persoane”, de exemplu.


invitatii

 

3. Invitatii pentru evenimente

Se prea poate sa iti doresti ca un numar de invitati sa participe la ceremonia religioasa dar nu si la petrecerea de dupa.

In acest caz trebuie sa trimiti invitatii separate, un set care sa cuprinda detalii despre petrece si altele fara. Pentru cele fara noteaza ca “invitatia este exclusiv pentru ceremonia civila/religioasa”.


invitatii

 

4. Invitatii pentru varstici

Printre invitatii la nunta ta se numara si varstnici, trebuie sa iei in calcul si emiterea unor invitatii speciale pentru acestia (fonturi mai mari, caractere speciale) sau sa le livrezi personal.

Nunta ta e un eveniment fericit iar varstnicii (in special bunicii mirilor) vor fi extrem de bucurosi daca vor fi invitati.


invitatii

 

5. Sistemul de raspuns

Noteaza in textul invitatiei modalitatile prin care invitatii iti pot raspunde afirmativ. Include unul sau doua numere de telefon, o adresa de mail si chiar adresa la care pot fi trimise scrisori.

Daca stii ca un numar de invitati vor raspunde prin scrisori poti tipari invitatii sub forma cartilor postale, cu timbru retur inclus.


invitatii

 

6. Comanda in surplus

Nu comanda niciodata un numar fix de invitatii, nu stii ce se poate intampla sau cine va avea nevoie de cateva invitatii in plus.

E bine sa faci comanda cu cel putin 50 de invitatii in plus sau sa ai un model in format electronic pe care sa il poti trimite via e-mail.


invitatii

 

7.Invitatii in avans

Comanda invitatiile cu cel putin 4/6 saptamani inainte de a fi trimise efectiv. In felul acesta iti oferi timp pentru a face modificari sau pentru a permite trimiterea invitatiilor catre un numar suplimentar de persoane.

Verifica din timp daca informatiile sunt corecte si ca toate invitatiile sunt similare. Poti face modificarile daca ai timp suficient pentru aceasta.


invitatii

 

8. Mesaj personalizat

Chiar daca exista norme de la care nu prea ai cum sa te abati, textul invitatiilor poate fi unul personalizat caruia sa ii dai o nota individuala.

Iar daca nu vrei sa te atingi de text poti sa optezi pentru culori si modele cu adevarat noncomformiste pentru invitatiile tale.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.